Sergej Jakirović

Bivši hit-trener HNL-a kandidat za izbornika BiH

Jakirović je rođen 1976. godine u Metkoviću, a ljubav prema nogometu usadio mu je otac Enver, dugogodišnji vratar, a kasnije i trener lokalnog kluba NK Neretva.
Sport / Nogomet | 07. 12. 2020. u 20:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: HNK Gorica / Sergej Jakirović

Krajem veljače ove godine Sergej Jaikirović dobio je otkaz na mjestu prvog stručnjaka HNK Gorice. Mnogi su tada mislili kako to i nije najpametniji kao ni najpravedniji potez Uprave s obzirom koliko je dobrih stvari Jakirović napravio prethodno krizi koja ga je stajala posla.

Bilo kako bilo, vodstvo je imalo svoje zamisli koje je realiziralo dovevši hrvatskoj javnosti do tada nepoznatog Litavca Valdasa Dambrauskasa. Ta lijepa priča traje do dana današnjeg. Najnovije: Pobjedom na Lokomotivom 3:1 Gorica je prošla u četvrtzavšnicu Kupa Hrvatske.

U međuvremenu, Jakirović nije jako dugo čekao novi angažman. Dva mjeseca od napuštanja klupe Gorice angažirao ga je slovenski velikan Maribor.

No i tamo se zadržao samo do kraja kolovoza s obzirom da ga je trenerskog posla koštalo sramotno ispadanje od sjevernoirskog Colerainea u prvom pretkolu Europske lige.

Sada je Jakirović, prema potvrđenim informacijama, jedan od kandidata za preuzimanje klupe reprezentacije BiH.

Također, jedan od kandidata za nasljednika dosadašnjeg izbornika Dušana Bajevića jest i Ivailo Petev, bivši trener Dinama.

Sergej Jakirović je rođen 1976. godine u Metkoviću, a ljubav prema nogometu usadio mu je otac Enver, dugogodišnji vratar, a kasnije i trener lokalnog kluba NK Neretva. Čim je naučio trčati, mladi Sergej krenuo je očevim stopama i priključio se treninzima mlađih uzrasta Neretve.

Od malih nogu pokazao se kao dobar u organizaciji igre i njegova prirodna pozicija postala je ona centralnog veznjaka.

Za tadašnjeg prvoligaša NK Neretvu ostvario je petominutni seniorski debi protiv NK Osijeka 24. svibnja 1995. godine u 1. HNL. Nakon omladinskog pogona profesinalno se okreće nogometu, a u nevjerojatno bogatoj biografiji nastupao je za čak 17 klubova. Prošao je Hrvatsku, Slovačku, Sloveniju, Bugarsku i Austriju.

S Kamen Ingradom je u sezoni 2003./04. igrao Kup UEFA, a sezonu kasnije  u NK Zagrebu bio prvi asistent lige, što mu je donijelo transfer u CSKA Sofiju. U Bugarskom velikanu također je igrao Kup UEFA-e, iako bez većih uspjeha. U tom periodu stiglo je i pet nastupa za reprezentaciju BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close