Nottingham Forest

Bivši europski prvak angažirao novog menadžera

O'Neill će na klupi Foresta naslijediti Španjolca Aitora Karanku koji je napustio City Ground nakon svega 12 mjeseci.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2019. u 18:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši dvostruki europski nogometni prvak Nottingham Forest izabrao je sjevernoirskog stručnjaka Martina O'Neilla (66) za novog menadžera.

Upravo je O'Neill bio jedan od ključnih igrača u 'zlatno doba' Foresta koji je osvojio dva uzastopna europska naslova 1979. i 1980. godine.

O'Neill će na klupi Foresta naslijediti Španjolca Aitora Karanku koji je napustio City Ground nakon svega 12 mjeseci.

Nottingham Forest se trenutačno nalazi na devetom mjestu Championshipa, drugog razreda engleskog nogometa sa 39 bodova. Derby County, koji se nalazi na šestom mjestu, posljednjem koje vodi u kvalifikacije za Premiership, ima četiri boda više, javlja Hina.

"Svojom predanošću klubu, poznavanjem igre i strasti za uspjehom, O'Neill će nastojati vratiti klub u vrh engleskog nogometa," poručili su u klubu čiji dres nosi i bivši igrač zagrebačkog Dinama El Arabi Hillal Soudani.

O'Neill je od 2013. do studenog prošle godine vodio reprezentaciju Irske, a tijekom trenerske karijere vodio je Celtic, Leicester City, Aston Villu, Sunderland i Norwich City.

Kao igrač dres Nottingham Foresta je nosio od 1971. do 1981. godine osvojivši englesko prvenstvo (1978), dva Kupa prvaka (1979, 1980), europski Superkup (1979), te dva Liga kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close