Müller-Wohlfahrt

Bivši Bayernov liječnik: Pep mi se stalno miješao u posao, sve je znao najbolje

"Radilo se o tome da nisam mogao podnijeti činjenicu da se mladi trener - koji je bio vrlo uspješan i koji je vjerojatno jedan od stvarno, stvarno velikih - miješao u medicinske stvari i znao sve bolje nego ja"
Sport / Nogomet | 06. 07. 2020. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt kojeg je Guardiola tjerao u očaj...

Dugogodišnji liječnik minhenskog Bayerna, Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, otišao je 30. lipnja u mirovinu, nakon 40 godina predanog rada s nogometašima.

Wohlfahrt je u dva navrata napuštao Bayern, prvi pu 2008. godine nakon svađe s Juergenom Klinsmannom, a drugi put 2015. godine kada se posvađao s Guardiolom, što je danas tema o kojoj se priča u javnosti.

"Prvi put u svojoj karijeri sam bio glasan. Guardiola i ja smo sjeli za veliki stol na kojem igrači doručkuju, jela su još uvijek bila na njemu. Trebala je biti rasprava, a postala je eksplozija. Potpuno sam poludio, urlao sam na njega, a zatim udario šakom o stol tako da se sve odletjelo, tanjiri i šalice", ispričao je.

"Ključni je bio dan nakon poraza od Porta u Ligi prvaka rezultatom 3:1, a Guardiola je krivca pronašao u meni. Dok su igrači ležali i odmarali u svlačionici, on me napao pred svima i okrivio me za ozljede. Bio sam kriv za fizičko stanje igrača i na kraju za poraz, što je bio udar na moju čast", kazao je 77-godišnji Wohlfahrt. 

"Radilo se o tome da nisam mogao podnijeti činjenicu da se mladi trener - koji je bio vrlo uspješan i koji je vjerojatno jedan od stvarno, stvarno velikih - miješao u medicinske stvari i znao sve bolje nego ja", rekao je slavni sportski liječnik u razgovoru za njemačku postaju BR24.

Kaže kako do Pepa Guardiole jednostavno nije dopiralo to kako Wohlfahrt razmišlja i radi.

"Ni izvješća o ozlijeđenim igračima nisu ga zanimala. Kad god bih htio razgovarati s njim, odmah bi se okrenuo i otišao".

"I u prvoj sezoni imali smo daleko, daleko više ozljeda mišića nego u jako uspješnoj prethodnoj sezoni 2012/13. I znao je sve bolje: Pet minuta brzog zagrijavanja, to je moralo biti dovoljno. Ali, to ne može dobro proći. Već na klupskom Svjetskom prvenstvu u Maroku na kraju prvog kruga svaki pažljivi gledatelj morao je primijetiti da igrači Bayerna nisu izgledali dobro", sjeća se umirovljeni liječnik. 

Kao što je poznato, u ljeto 2016. godine Guardiola je napustio Bayern, ne ostvarivši primarni cilj - osvajanje Lige prvaka.

Müller-Wohlfahrt je sljedeće godine ponovno preuzeo svoju ulogu u Bayernu, a u međuvremenu se potrudio da s Guardiolom naknadno izgladi odnose.

"Našli smo se i popričali. I sad je to gotova stvar ... Cijenimo jedan drugoga i on cijeni moj rad prije svega. Nikad to nije dovodio u pitanje", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close