Kale na raskrižju

Bivšeg napadača hrvatske reprezentacije više nitko ne želi?

Kako sada stvari stoje, Roma sigurno neće otkupiti njegov ugovor, pa se popularni Kale mora vratiti u Madrid. No, ni u Atleticu više ne računaju na njega, jednostavno nije 'kalibar' za momčad Diega Simeonea.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2020. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images / Nikola Kalinić (AS Roma)

Sve je u karijeri Nikole Kalinića (32) krenulo krivim putem nakon što se u Rusiji posveđao sa Zlatkom Dalićem i odlučio napustiti reprezentaciju.

Milan ga je nakon SP-a za 15 milijuna eura prodao Atletico Madridu, ali Kalinić se nije baš uklopio u sustav Diega Simeona pa je nakon samo 17 utakmica u dresu 'Rojiblancosa' ovaj napadač završio na posudbi u Romi.

Ni u Rimu mu ne ide, za 'Vučicu' je odigrao ukupno 13 utakmica u svim natjecanjima i zabio samo dva gola. A napadači 'žive' od golova. No njemu nikako ne ide, pa u posljednje dvije godine igrao je za Milan, Atletico i Romu, a uspio je zabiti tek sedam golova u svim natjecanjima...

Kako sada stvari stoje, Roma sigurno neće otkupiti njegov ugovor, pa se popularni Kale mora vratiti u Madrid. No, ni u Atleticu više ne računaju na njega, jednostavno nije 'kalibar' za momčad Diega Simeonea.

Madriđani na sve načine pokušavaju prodati posrnulog hrvatskog napadača, moraju se riješiti njegovog ugovora kako bi doveli igrače koji su im potrebniji.

Zato je Atletico spreman prodati ga doslovno za sitniš, navodno bi ih zadovoljilo i samo sedam-osam milijuna eura odštete, samo da ga se što prije riješe.

Zbog financijske krize, koju je još dodatno produbila i pandemija koronavirusa, mnogi su klubovi odlučili kupovati što jeftinije igrače te one kojima je ugovor istekao. No, 'gužva' je velika, puno je zainteresiranih, a ponuda je ograničena. Zato su čelni ljudi turskog Fenerbahčea odmah krenuli u napad te su pregovori s Atleticom već započeli.

U cijeloj priči Nikolu Kalinića se neće previše pitati, ovo mu je doslovno posljednja prilika da oživi karijeru, pa bi bilo logično da prihvati ponudu Fenera i krene put Istanbula. I bude sretan da ga uopće netko od europskih velikana želi angažirati, pišu hrvatski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close