Engleska

Bilić sretan darom za rođendan: Prva pobjeda West Hama

Sport / Nogomet | 12. 09. 2017. u 06:20 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši West Ham Uniteda, koje vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, u 4. su kolu Premier lige ostvarili prvu ovosezonsku pobjedu svladavši na Olimpijskom stadionu u Londonu novaka u ligi Huddersfield Town sa 2:0.

West Ham je dominirao gotovo čitavim tijekom susreta, no u prvom poluvremenu je promašivao izgledne situacije pa je do pobjede stigao golovima u samoj završnici.

Domaći sastav poveo je sretnim pogotkom Obianga u 72. minuti jer je njegov udarac sa 25 metara odbio od leđa gostujućeg braniča Jorgensena u mrežu. Konačnih 2:0 postavio je Andre Ayew koji je najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru u 77. minuti.

West Ham je sada s tri boda 18. na ljestvici, dok je Huddersfield nakon prvog poraza šesti sa sedam bodova.

Na vrhu ljestvice su dva kluba iz Manchestera sa po 10 bodova, jedan manje ima branitelj naslova Chelsea.

Bilić sretan darom za rođendan: Ovaj pritisak na mene nema logike!

"Nije to bila lijepa utakmica, ali smo zaslužili pobjedu. Pritisak osjećam cijelu godinu. Meni nema logike da budem pod pritiskom nakon tri utakmice, ali to je moderan nogomet", rekao je Bilić nakon utakmice pa istaknuo da se njegova momčad na Olimpijskom stadionu u Londonu napokon osjeća kao kod kuće.

"Rekao sam da smo igrali bolje prošle sezone kako je ona odmicala, izuzev nekoliko utakmica. Odigrali smo neke odlične utakmice i mogu reći da se ovdje napokon osjećamo kao kod kuće."

"To nikad neće biti Upton Park, ali sve više i više je naš dom."

Biliću je inače ovo vjerojatno bio najljepši dar za 49. rođendan.

"Ovo je sjajan dar za rođendan, hvala dečkima."

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close