West Ham

Bilić: Ova pobjeda nam je dala energiju za dalje

Bilić je gotovo preko noći od ''loosera'' postao junakom, a otočki novinari su pobjedu ''Čekičara'', koji su na poluvremenu gubili 0:2, proglasili preokretom sezone
Sport / Nogomet | 26. 10. 2017. u 18:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su ga engleski mediji već otpisali, hrvatski stručnjak Slaven Bilić ''kupio'' je barem malo mira nakon što je West Ham velikim preokretom pobijedio Tottenham 3:2 i izborio plasman u četvrtfinale Liga kupa.

Bilić je gotovo preko noći od ''loosera'' postao junakom, a otočki novinari su pobjedu ''Čekičara'', koji su na poluvremenu gubili 0:2, proglasili preokretom sezone.

''Ova pobjeda nam je vratila samopouzdanje, vratila nam je snagu i svežinu. Sada na treningu neće biti mrkih lica'', kazao je Bilić.

Nakon neuvjerljivog ulaska u sezonu Bilić je od uprave kluba dobio ''žuti karton'', dvije utakmice da spasi svoju menadžersku poziciju na klupi West Hama. Prvu protiv Tottenhama u Liga kupu, a drugu ove subote kod Crystal Palacea, piše Hina.

Nakon prvog poluvremena i vodstva Tottenhama 2:0 činilo se kako bivšem izborniku hrvatske reprezentacije nema spasa.

Video: Sažetak utakmice Tottenham - West Ham

''Iskreno, nisam vjerovao da se možemo vratiti u meč'', priznao je nakon utakmice kapetan West Hama Mark Noble, dodavši: "Nadoknaditi dva gola protiv Tottenhama nije lagan zadatak, niti za najjače klubove."

Međutim, West Ham je u drugom poluvremenu odigrao najboljih 45 minuta ove sezone.

"Što sam rekao igračima u poluvremenu ? Rekao sam im da budu hrabriji i da zapnu još više."

West Ham je od 55. do 70. minute zabio tri gola, a potom obranio prednost.

"Naša igra iz drugog poluvremena bi trebala biti naš standard u nastavku sezone. U smislu konkurentnosti i zalaganja. Izuzev utakmice protiv Brightona, u zadnjih šest ogleda igramo buno bolje. Neke ćemo utakmice izgubiti, ali puno smo se poboljšali i trebali bi ovo iskoristiti," kazao je Bilić.

Junak preokreta bio je dvostruki strijelac Andre Ayew, a među strijelce se upisao i Angelo Ogbonna.

"Bili smo na dnu, ali trener je našao prave riječi. Želim čestitati svim suigračima, ovo je velika pobjeda," kazao je Ayew, sin Abedija Pelea, najboljeg afričkog nogometaša 90-ih. Bilić ga je u ljeto prošle godine doveo iz Swanseaja za rekordna 24 milijuna eura. 

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close