Super Slav

Bilić o uspjesima Jürgena Kloppa, Niki Kovaču, Neuerovu pjevanju "Lijepa li si"

"Neuer je veliki ljubitelj Hrvatske i voli dolaziti u posjet. To je tipična pjesma o hrvatskim ljepotama i nema ništa desno orijentirano u njoj. To je pjesma o lijepoj zemlji, ništa više i ništa manje".
Sport / Nogomet | 04. 08. 2020. u 22:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Sport1.de / "'Lijepa li si' je pjesma o lijepoj zemlji, ništa više i ništa manje. Nije službena himna, ali je himna naše reprezentacije"

Nakon velikog uspjeha s WBA i ulaska u Premierligu, hrvatski trener i bivši izbornik Slaven Bilić odmara se u domovini. No, našao je vremena za veliki intervju za njemački Sport1.

Nijemci cijene Bilića još iz vremena kad je igrao za Karlsruher SC (1993. - 1996.).

Naravno, u prvome planu ovog intervjua bio je njegov dobar posao u West Bromwich Albionu, koje je uspio dovesti u englesku Premier ligu.

"Sretan sam jer sam napravio dobar posao i doprinio sam uspjehu kluba. Učinio sam igrače i navijače sretnima. Financijska injekcija koja slijedi ulaskom u Premierligu donijet će dodatnu stabilnost u klub, a to znači i sigurne poslove za sve naše zaposlenike. To je posebno važno u ovom periodu koronavirusa i zbog toga sam posebno sretan", kazao je Bilić na pitanje kakav je osjećaj izboriti ulazak u Premierligu?

Neizbježna tema bio je i Manuel Neuer, koji je u njemačkim medijima izazvao burne reakcije zbog pjevanja Thompsonove pjesme "Lijepa li si" na hrvatskoj obali. Novinara je zanimalo je li Biliću ta pjesma poznata.

"Naravno da znam pjesmu. Poznata mi je cijela situacija i nažalost novinari su napravili preveliku stvar od toga. On je veliki ljubitelj Hrvatske i voli dolaziti u posjet. To je tipična pjesma o hrvatskim ljepotama i nema ništa desno orijentirano u njoj. To je pjesma o lijepoj zemlji, ništa više i ništa manje. Nije službena himna, ali je himna naše reprezentacije", objasnio je Bilić.

Uskoro hrvatskog trenera očekuju utakmice u Premierligi.

"Svaka liga je teška, ali Premierliga je poput Hollywooda. Poznajem ligu i igrao sam tamo za West Ham i Everton. Uživao sam trenirajući West Ham. Veselim se što budućnost donosi. Moja momčad i ja smo spremni", kazao je na pitanje je li to najveće iskustvo u njegovoj karijeri?

O velikom velikom uspjehu Jürgena Kloppa s Liverpoolom.

"On je nevjerojatan. On je jedan od najboljih i sada je konačno donio Liverpoolu titulu prvaka Engleske. Način na koji je razvio momčad je fantastična. Klopp ima karizmu i inteligenciju. Protiv koga god da igrali, moj novac ide na Liverpool. Samo zbog Jürgena Kloppa. Sve što radi ima glavu i rep. Njegova cijela karijera je nešto što je nenadmašivo. Posjeduje talent, humor i istovremeno je čovjek. To je predivno. Puno traži od igrača, ali im i puno toga dopušta i zato ga vole. Najteži je posao pronaći balans u svemu tome, a on je to doktorirao", smatra Bilić.

On ne želi izravno uspoređivati svoj sklub s Kloppovim, ali kaže kako bi svi željeli igrati poput Liverpoola.

Foto: Profimedia  / Jürgen Klopp (FC Liverpool) i Slaven Bilić (WBA)

"Svi žele igrati poput Liverpoola i svi ga pokušavaju kopirati. Ono što bi volio da imam u svojoj momčadi, a što Liverpool posjeduje, je energija s kojom igraju svaku utakmicu. Svaku utakmicu igraju kao da je posljednja. To je sve zahvaljujući Jürgenu Kloppu", zaključio je Bilić.

Osvrno se Bilić i na svog zemljaka Niku Kovača i njegov dosadašnji trenerski put.

"Niko je sjajna osoba i sjajan nogometni trener. To je dokazao i s hrvatskom reprezentacijom, a i s Eintrachtom iz Frankfurta. Niko je vrhunski stručnjak i apsolutno nisam razumio zašto je morao otići u München nakon što je osvojio dvostruku krunu. Mnogi treneri u Bayernu nisu to postigli u prvoj sezoni. Jako sam sretan zbog Nika što je našao tako dobar novi klub. I siguran sam da će on tamo opet napraviti sjajan posao", rekao je Slaven Bilić.

Kopirati
Drag cursor here to close