Protiv bivše momčadi

Bilbija: Borac je moj klub, ali imam obavezu osvojiti titulu sa Zrinjskim

Derbi 16. kola Premijer lige igrat će se u Mostaru u subotu (19 sati), a sastat će se aktualni prvak Borac i trenutni lider Zrinjski.
Sport / Nogomet | 05. 11. 2021. u 13:37 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najzaslužnijih što je Zrinjski na prvom mjestu je Nemanja Bilbija, koji igra u životnoj formi i koji je postigao 11 golova u 15 kola. Bilbija je ponikao u Borcu i uvijek ima poseban motiv kada igra protiv matičnog kluba.

"Činjenica je da je Borac moj klub, u njemu sam odrastao i afirmirao se kao igrač, moj otac je bio kapetan tog tima, a i ja sam. Doživio sam mnogo lijepih trenutaka, ali sada igram za Zrinjski, gdje mi je takođe povjerena kapetanska traka i imam ogromnu obavezu da dajem sve od sebe na svim utakmicama", govorio je Bilbija za Blic, izdanje za Republiku Srpsku, te nastavio:

"Slijedi duel sa Borcem i bez obzira na sve veze moja obaveza je da pružim maksimum kako bi stigli do pozitivnog rezultata u nastavka dobre serije. Prvi smo na tabeli, uspjeli smo prestići Tuzla City i želimo što duže biti lideri, odnosno da na kraju dođemo do titule. Banjalučki tim je prva sljedeća prepreka na tom putu, neće nam biti lako, ali imamo dobru tradiciju, kvalitetu i pozitivnu atmosferu. Vjerujem da možemo do sva tri boda", najavio je Bilbija utakmicu za Blic.

Bilbija je već odavno postao najbolji strijelac Zrinjskog u povijesti kluba, a sa 101 golom sada mu "bježi" samo Wagner Santos Lago (125).

 "Ne razmišljam o rekordima, ali ako ostanem još godinu-dvije u Premijer ligi BiH, potrudit ću se da budem ispred Wagnera. Međutim, to mi nije glavni motiv. Uživam na terenu i dajem sve od sebe, a nadam se da ću sa Zrinjskim ove sezone stići do nove titule."

Kopirati
Drag cursor here to close