Krenule su kalkulacije

BiH želi u baraž, a baraž nikada teži

Po starom dobrom običaju, piše se i priča o kalkulacijama, iako su tu još tri utakmice od kojih dvije izuzetno teško protiv Ukrajine. Prva je već na rasporedu utorak.
Sport / Nogomet | 10. 10. 2021. u 12:06 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna pobjeda, prva kvalifikacijska nakon 18. studenog 2019. godine, probudila je nadu da bi nogometna reprezentacija BiH mogla ipak na kraju vidjeti Katar i završnu smotru najboljih reprezentacija svijeta.

Po starom dobrom običaju, piše se i priča o kalkulacijama, iako su tu još tri utakmice od kojih dvije izuzetno teško protiv Ukrajine. Prva je već na rasporedu utorak.

Međutim, nitko ne spominje činjenicu da je baraž u ovom ciklusu nešto sasvim drugo u odnosu na ono što smo imali u prošlosti. Rekli bismo baraž od kojeg bježe svi koji mogu pobjeći.

Izravni odlazak na SP osigurat će samo deset pobjednika skupina, dok će deset drugoplasiranih reprezentacija ići u dodatne kvalifikacije.

Njima će se priključiti dva pobjednika skupina Lige nacija sezone 2020/21., ali oni koji se nisu izravno plasirali na SP i koji nisu osigurali dodatne kvalifikacije kao drugoplasirani u kvalifikacijskim skupinama.

Tako stiže do brojke od 12 selekcija od kojih će samo tri u Katar. Podatak koji dovoljno govori koliko će sam baraž biti zanimljiv, ali i težak. Jer neće biti klasičnih šest parova, već ćemo imati tri skupine s po četiri reprezentacije. Samo pobjednici idu u Katar.

Igraju se utakmice polufinala i finala i morate ostvariti dvije pobjede u razmaku od tri - četiri dana, s tim što se vrlo lako može dogoditi da niti jednu od te dvije ne igrati na domaćem terenu.

U ovom trenutku drugo mjesto "drže" Portugal, Švedska, Švicarska, Ukrajina, Češka, Škotska, Norveška, Rusija, Albanija i Sjeverna Makedonija.

Naravno, još je tu kandidata. Wales, Izrael, Turska, Crna Gora, Poljska, Armenija, Rumunija, s tim što se na vrhu skupina može mijenjati situacija, pa Portugal može biti ispred Srbije, Švedska prije Španjolske, Norveška može preskočiti Nizozemsku, Rusija Hrvatsku.

To znači da nas u finišu nikada kraćih kvalifikacija čeka jako puno uzbuđenja.

Kopirati
Drag cursor here to close