Mlada nogometna reprezentacija

BiH slavila protiv Walesa: Todorović htio nabaciti pa postigao golčinu

U jednom od napada bh. reprezentacije mladi Todorović je, najvjerojatnije u želji da centrira, s nekih 30-ak metara udaljenosti iznenadio vratara Walesa i doveo BiH u vodstvo.
Sport / Nogomet | 23. 03. 2018. u 17:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlada (U-21) nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je novu pobjedu u kvalifikacijskoj skupini 8 za Europsko prvenstvo 2019. godine u Italiji. Reprezentacija BiH u petak je u Zenici s 1:0 svladala Wales.

Izabranicima Vinka Marinovića bila je to treća uzastopna pobjeda u kvalifikacijama, a jedini pogodak na utamici postigao je Darko Todorović u 65. minuti susreta.

U prvom poluvremenu obje reprezentacije su imale izgledne prilike za pogodak, međutim obrane su bile na visini zadatka pa su i mreže nakon 45. minuta igre mirovale.

Drugo poluvrijeme donijelo je dosta ofanzivniju igru BiH koja je željela novom pobjedom nastaviti odličan niz u kvalifikacijama, a takva igra donijela je nekoliko dobrih prilika, a potom i jedini pogodak na ovom susretu koji u 65. minuti postiže Todorović.

U jednom od napada bh. reprezentacije mladi Todorović je, najvjerojatnije u želji da centrira, s nekih 30-ak metara udaljenosti iznenadio vratara Walesa i doveo BiH u vodstvo.

Nakon postignutog pogotka Velšani su zaigrali dosta ofanzivnije, a reprezentacija BiH se okrenula obrani gola i rezultata.

Wales je u nekoliko navrata prijetio, međutim gosti nisu bili precizni u završnici. S druge strane BiH je u 84. minutu mogla okončati sve dileme oko pobjednika utakmice, nakon što je Ermedin Demirović iz odlične pozicije pucao pored gola.

Vjerojatno najveću priliku na utakmici za Wales u 87. minuti propustio je Matondo, koji nakon ubačaja s nekoliko metara puca preko gola BiH.

Obrana BiH uspjela je odoljeti napadima Walesa koji je u posljednjih 15-ak minuta susreta značajno pojačao napade u želji da dođe do iznenađenja.

Izabranici Vinka Marinovića osvojili su važna tri boda i nalaze se u odličnoj situaciji da izbore nastup na Europskom prvenstvu 2019.  godine. Sljedeću utakmicu igrat će za četiri dana protiv Lihtenštajna.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close