Prijateljska utakmica u Rizeu

BiH remizirala s Turskom

Utakmica je obilovala prilikama, posebno u prvom poluvremenu, no mreže su mirovale.
Sport / Nogomet | 11. 10. 2018. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je neodlučeno (0:0) protiv Turske u prijateljskom susretu odigrnaom u Rizeu.

Utakmica je obilovala prilikama, posebno u prvom poluvremenu, no mreže su mirovale.

BiH u ponedjeljak na stadionu Grbavica u Sarajevu dočekuje Sjevernu Irsku u 3. kolu Lige nacija.

Foto: Anadolija / Turska - BiH

''Zmajevi'' su imali dobru priliku u 15. minuti. Džeko je nakon greške turske obrane uposlio Višću, ali je njegov udarac obranio vratar. Turska je u 25. minuti također imala veoma izglednu priliku. Calhanoglu je šutirao, ali je Šehić obranio, a potom ni Ozyakup nije iskoristio odličnu priliku.

Turci su u 35. minuti imali novu priliku, ali je lopta, nakon udarca Calhanoglua, otišla pored vratnice Šehićevih vratiju. Cimirot je u 40. minuti odlično pokušao, ali je lopta otišla pored samog gola.

Izbornik BiH Robert Prosinečki je na odmoru izvršio četiri izmjene. Izašli su Pjanić, Šehić, Džeko i Višća, a ušli Prcić, Begović, Bajić i Milošević. U Turskoj je umjesto Unala u igru ušao Tosun.

Turska je u 69. minuti imala odličnu priliku, ali je Tosun promašio vrata iako je bio sam ispred Begovića. U 80. minuti umjesto Undera kod domaćih je u igru ušao Gurler. Domaća reprezentacija je u 85. minuti imala veliku proliku, ali je lopta koju je uputio Tosun otišla pored gola vratiju BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close