Kvaliteta lige

BiH još jednom na dnu

Što se tiče zemalja u okruženju, hrvatska liga je na 18. mjestu, srbijanski nogomet je na 20., a crnogorski na 89. mjestu.
Sport / Nogomet | 20. 01. 2020. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od nogometne lige Bosne i Hercegovine gori je nacionalni nogomet samo na Kosovu, u Beninu, Ruandi, Ugandi i Panami.

Naime, Premijer liga BiH zauzela je 95. mjesto od ukupno 100 zemalja na popisu Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

Što se tiče zemalja u okruženju, hrvatska liga je na 18. mjestu, srbijanski nogomet je na 20., a crnogorski na 89. mjestu.

Najboljom nogometnom ligom godine proglašena je po prvi put nakon 2009. godine engleski Premiership. U prvih pet su Brazil, španjolska, Italija i Kolumbija.

Od 2009. godine svake godine najboljom je proglašavana španjolska Primera. Međutim, u izboru za 2019. godinu elitni razred španjolskog nogometa je pao na treće mjesto, dok se na drugo mjesto probila brazilska Serie A.

Talijanska Serie A je napredovala s petog na četvrto mjesto, a TOP 5 zatvara kolumbijska Primera.

IFFHS AWARDS - THE STRONGEST NATIONAL LEAGUE IN THE WORLD 2019 - THE ENGLISH PREMIER LEAGUE NUMBER 1 | IFFHS

THE ENGLISH PREMIER LEAGUE 10 YEARS AFTER ! For the first time since 2009, the PREMIER LEAGUE of England is again the Best National League in the World ! The domination of the Spanish LA LIGA ended so in 2019 after nine consecutive Awards.

Među 10 najboljih liga svijeta su i portugalska Primeira, francuski Le Championnat, nizozemska Eredivisie, argentinska Superliga, te njemačka Bundesliga kojoj je to najgori plasman otkako je 1991. pokrenuta ova ljestvice.

Kopirati
Drag cursor here to close