2:1 u Ateni

BiH porazom od Grčke izgubila šansu za Euro kroz kvalifikacije

Ovim porazom reprezentacija BiH izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na EP i svoju šansu morat će tražiti kroz baraž Lige nacija.
Sport / Nogomet | 15. 10. 2019. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna repreznentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Ateni od reprezentacije Grčke sa 2:1, u susretu osmog kola kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo 2020.

Grci su poveli u 30. minuti golom Evangelosa Pavlidisa, a izjednačio je Amer Gojak u 35. minuti. Konačnih 2:1 postavio je Adnan Kovačević autogolom u 88. minuti.

Ovim porazom reprezentacija BiH izgubila je šanse da se kroz kvalifikacije plasira na EP i svoju šansu morat će tražiti kroz baraž Lige nacija.

Susret je protekao u boljoj igri domaće reprezentacije, posebno u drugom poluvremenu u kojem su ostvarili punu dominaciju.

Foto: Anadolija / Prosinečki i Gojak

S druge strane, nogometaši BiH odigrali su veoma loše, vezni red je djelovao potpuno dezorganizirano, a u drugom poluvremenu ni u jednom trenutku nisu zaprijetili domaćem vrataru.

Prvu šansu na utakmici imali su izabranici Roberta Prosinečkog preko Cimirota čiji udarac sa gol linije izbacuje jedan grčki igrač.

Grci su uzvratili s nekoliko opasnih napada, ali napadači domaće reprezentacje propustili su priliku da kazne smušenost u obrani bh. tima. Ipak, u 30. minuti još jednom su izigrali bh. obranu, lopta je došla do Pavlidisa koji se oslobodio svog čuvara i neometan poslao loptu pored nemoćnog Šehića.

Nekoliko minuta kasnije Grci su mogli i do drugog gola ali je Bakakis šutirao direktno u dobro postavljenog Šehića.

U 35. minuti BiH je došla do izjednačenja. Kolašinac je ubacio s lijeve stranke u peterac domaće reprezentacije gdje se dobro snašao Gojak i poslao loptu u gol.

Do kraja poluvremena Grci su imali još jednu šansu preko Stafylidisa, ali je njegov šut izblokirao Kovačević i loptu poslao u korner.

Foto: Anadolija / BiH - Grčka

Kompletno drugo poluvrijeme grčki nogometaši su stvarali pritisak na posljednju liniju, a imali su i nekoliko dobrih prilika, ali je vratar Ibrahim Šehić u nekoliko navrata dobrim intervencijama sačuvao mrežu i spasio reprezentaciju BiH uvjerljivijeg poraza.

U završnici susreta Grci su uspjeli bolju igru okrunili pogotkom. Kovačevića je nespretno reagirao i jedan centaršut skrenuo u vlastitu mrežu te Grčkoj donio drugu pobjedu u ranije izgubljenim kvalifikacijama.

Reprezentacija BiH u ovom meču nastupila je u sastavu: Šehić, Bičakčić, Kovačević, Kvržić, Kolašinac, Sarić (od 63. Duljević), Cimirot (od 46. Jajalo), Pjanić, Hajrović, Gojak, Hodžić (od 71. Bajić).

Do kraja kvalifikacija BiH će odigrati još dvije utakmice, a sljedeći meč na rasporedu je 15. studenog protiv Italije u Zenici.

Kopirati
Drag cursor here to close