Mourinhovih 11

Bez Modrića: Popularni portugalski trener izabrao svoju idealnu momčad

Iako nema sumnje da je riječ o fantastičnom nogometašu, pomalo je iznenadio i izbor Mesuta Ozila. Očekivano je, s druge strane, što se tu u veznoj liniji nalazi Lamparda, ali Makelele baš i ne.
Sport / Nogomet | 30. 03. 2020. u 22:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Marca / Jose Mourinho i Frank Lampard

Jose Mourinho sigurno je jedan od najboljih trenera današnjice, a što se tiče uspješnosti, u samome je vrhu.

Popularni Mou je posložio je ovih dana i postavu najboljih 11 koje je u karijeri trenirao.

Zanimljivo, iz vremena kada je vodio Porto i kada je trenirao Inter, momčadi s kojima je osvojio naslov Lige prvaka, istaknuo je samo dvojicu– Ricarda Carvalha iz tadašnjeg Porta te dugogodišnjeg kapetana Intera Javiera Zanettija.

Čini se kako je Petr Čeh bio posve očekivani izbor najboljeg vratara s kojim je The Special One radio.

Najveće iznenađenje je, čini se, na mjestu lijevog beka. Ashley Cole ili Marcelo bili su za očekivati na toj poziciji,  ali Mourinho je odabrao Williama Gallasa, nekadašnjeg braniča Chelsea, Tottenhama i Arsenala kojeg je za potrebe ove postave on stavio lijevo iako je pouzdani Francuz uglavnom igrao središnjeg braniča.

Gallasa mnogi pamete po tome što je za vrijeme igranja u dresu Topnika na leđima nosio broj 10, a u svakokm je slučaju bio fantastičan igrač i pravi vođa svlačionice.

Stoperski dvojac Carvalho - Terry zasigurno ulijeva strahopoštovanje, a zašto je preferirao njih dvojicu a ne, recimo, Ramosa, Pepea i Materazzija, bit će da ima dobre razloge.

Nadalje, iako nema sumnje da je riječ o fantastičnom nogometašu, pomalo je iznenadio i izbor Mesuta Ozila. Očekivano je što se tu u veznoj liniji nalazi Lamparda, ali Makelele baš i ne.

Zanimljivo, Zlatana Ibrahimovića i Luku Modrića popularni trener nije uvrstio u svoju idealnu momčad.

Osim što nije uvrstio Modrića, nema primjerice ni Wesleyja Sneijdera.

U napadu je Mourinho postavio Cristiana Ronalda desno, Didiera Drogbu u sredini i Edena Hazarda lijevo.

Samuel Eto'o, Diego Milito i Karim Benzema su također neki od napadača koji nam padnu na pamet, ali Mourinho ih nije uzeo u obzir.

Kopirati
Drag cursor here to close