Bez golova

Ozljede obilježile skroman derbi na Old Traffordu

Zanimljivo, Ole Gunnar Solskjaer je već u prvom poluvremenu morao obaviti sve tri izmjene zbog ozljeda čime je ManU postao prvi klub u Premiershipu u posljednje četiri godine koji je sve tri izmjene obavio u prvih 45 minuta.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2019. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveći engleski derbi danas je završio bez pobjednika. U slaboj utakmici malo toga se moglo vidjeti. Ipak, po jednoj stvari će se ovaj susret na Old Traffordu pamtiti. To su izmjene napravljene u prvom poluvremenu i to sve četiri zbog ozljeda.

Ander Herrera je prvi napustio teren u 21. minuti, njega je zamijenio Andreas Pereira. Svega četiri minute kasnije igru napušta i Juan Mata, a na teren ulazi Jesse Lingard koji očito nije bio dovoljno oporavljen. A da je to tako uvjerio se i sam Ole Gunnar Solskjaer koji već u 43. minuti Alexisom Sanchezom zamijenio Lingarda.

Između druge i treće izmjene Manchestera, jednu je napravio i Liverpool. Kod Reedsa se povrijedio Roberto Firmino pa je ušao Daniel Sturridge. Zanimljivo, prvi igrač koji se požalio na povredu bio je Rashford, ali kako situacija u nastavku razvijala, napadač Uniteda je stisnuo zube do kraja utakmice.

United je tako postao prva ekipa u više od četiri godine koja je u jednoj utakmici Premiershipa morala napraviti sve tri zamjene u prvom poluvremenu. Posljednji je to morao učiniti Burnley u susretu protiv Newcastlea u siječnju 2015.

U tom prvom poluvremenu, najbolju priliku je imao United, točnije Lingard ali je u posljednjem trenutku bukvalno s njegove noge skinuo golman Allison. U drugom dijelu Manchester United se uglavnom branio tražeći neku svoju priliku iz kontranapada, dok je Liverpool bio prema naprijed poprilično sterilan, nemoćan.

U drugom susretu današnjeg programa, Arsenal je osvojio tri boda protiv Southamptona zahvaljujući ranim golovima Lacazettea i Mkhitaryana. Lacazette je zabio već u 6.minuti i tako je postao prvi igrač Arsenala još od Robina Van Persia koji je postigao gol na četiri utakmice u nizu kod kuće.

Asistent kod prvog gola, Mkhitaryan je bio strijelac u 17.minuti. Armenac je ove sezone voli igrati protiv Southamptona, jer je ove sezone tri puta bio strijelac, jednom asistent.

Liverpool je preuzeo vodstvo na ljestvici sa 66 bodova, no Manchester City sada ima samo bod manje. Treći je Tottenham sa 60 bodova, Arsenal na četvrtom mjestu ima 53 boda, dok je Manchester United peti sa 52 boda.

Rezultati by SofaScore

 

Kopirati
Drag cursor here to close