Potez očajnika

Besmisleni pokušaj Engleza da krenu s centra bio je i zaleđe!

Čak i da je turski sudac Cüneyt Cakir dao znak za kretanje s centra, Englezima bi lopta morala biti oduzeta zbog zaleđa Marcusa Rashforda.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2018. u 22:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Domovina nogometa je, dakako, osmislila i sva važnija pravila ove igre u vrijeme njezina nastajanja. Po logici stvari, njezini igrači trebali bi nogometna pravila najbolje poznavati.

Međutim, pokušaj Engleza da krenu s centra dok je još trajalo slavlje Hrvata za vodstvo od 2:1 u produžetcima, uistinu je jedan od većih hitova na društvenim mrežama. Čitav se svijet šprda s Englezima, koji se samo da su pokušali izvesti ''napad na prepad'', nego su pritom još upali u zaleđe! Igrači seoskih klubova valjda također znaju pravila zaleđa.

Čak i da je turski sudac Cüneyt Cakir dao znak za kretanje s centra, Englezima bi lopta morala biti oduzeta zbog zaleđa Marcusa Rashforda.

Ove scene nisu bile prikazane u TV prijenosu, jer su sve kamere i pažnja redatelja bili usmjereni prema slavlju hrvatskih igrača i navijača, ali su se kasnije proširile na društvenim mrežama.

Vidljivo je kako mu Jesse Lingard nakon polaska s centra dodaje loptu naprijed, u protivničku polovinu, a tamo nema nijednog protivničkog igrača koji je bliži svome vrataru od napadača Engleske. Da se ne govori kako prije polaska lopte s centra igrališta svi igrači moraju biti na vlastitoj polovici igrališta, što nije slučaj kod Rashforda.

Komentatori kažu kako ovu generaciju „Three Lions“ tima bez dvojbi čekaju veliki rezultati u budućnosti, ali za početak ne bi bilo loše da ponovno otvore udžbenike s nogometnim pravilima. Izbornik Gareth Southgate možda će kod narednog okupljanja nacionalne vrste s igračima vježbati pravilo polaženje s centra...

Kopirati
Drag cursor here to close