Ne smiruju se strasti

Benzema ''zaoštrio'' sa Savezom: ''Ostavite me na miru!''

"Gospodine Noel le Graet, zaboravite me. Ostavite me na miru. Francuska je prvak svijeta i to je najvažnija stvar. Sve ostalo je beskorisno. Hvala", objavio je Benzema na Twitteru.
Sport / Nogomet | 11. 10. 2018. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaš Real Madrida Karim Benzema očigledno više nikada neće obući dres reprezentacije Francuske, a nakon što je o njemu opet govorio prvi čovjek Nogometnog saveza Francuske, Benzema mu je preko Twittera poručio da ga ostavi na miru.

Benzema je krajem 2015. godine optužen da je umiješan u seksualni skandal sa suigračem Mathieuom Valbuenom, kojeg je navodno ucjenjivao, a konačna presuda očekuje se krajem ove godine. Bez obzira na njen ishod, prvi čovjek Nogometnog saveza Francuske Noel Le Graet smatra da je Benzema završio svoju karijeru u reprezentaciji.

"Nemam ništa protiv Benzeme, jer se uvijek primjerno ponašao u reprezentaciji. Ipak, smatram kako je završio s reprezentacijom, posebno jer u posljednje vrijeme nije dovoljno spreman", kazao je Noel le Graet.

Benzema je odmah odgovorio prvom čovjeku francuskog nogometnog saveza te mu je poručio da ga ostavi na miru.

"Gospodine Noel le Graet, zaboravite me. Ostavite me na miru. Francuska je prvak svijeta i to je najvažnija stvar. Sve ostalo je beskorisno. Hvala", objavio je Benzema na Twitteru.

Benzema je u reprezentaciji Francuske postigao 27 pogodaka, a čini se da je i on svjestan kako je njegova priča u reprezentativnom dresu završena, posebno iz razloga što ima zategnut odnos sa izbornikom Didierom Deschampsom.

Posljednji susret za reprezentaciju Francuske Benzema je odigrao još u kolovozu 2015. godine protiv Armenije, a od tada nikada nije dobio poziv da se vrati u ekipu.

Kopirati
Drag cursor here to close