Potvrđeno

Benjamin Pavard od srpnja u Bayernu

Pavard je prvo pojačanje momčadi Nike Kovača za sljedeću sezonu, ali zasigurno ne i posljednje.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2019. u 22:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski nogometni reprezentativac, 22-godišnji desni bočni igrač Benjamin Pavard u srpnju će napustiti Stuttgart i preseliti u Bayern s kojim će potpisati petogodišnji ugovor, objavio je muenchenski klub u srijedu.

Pavard u sadašnjem ugovoru ima odštetnu klauzulu po kojoj može otići iz Stuttgarta za 35 milijuna eura. Francuski reprezentativac je već neko vrijeme bio 'na radaru' Bayernovih skauta, a o njegovom se prijelazu u redove najtrofejnijeg njemačkog kluba otvoreno počelo govoriti odmah po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Tamo je Pavard bio jedan od istaknutijih članova u momčadi svjetskih prvaka, počeo i završio šest od sedam utakmica, a njegov pogodak u osmini finala protiv Argentine službeno je proglašen najboljim golom turnira, javlja Hina.

"Oduševljeni smo, ponosni i sretni što smo uspjeli dogovoriti dolazak Benjamina Pavarda u Bayern. Odličan je nogometaš koji može igrati na više pozicija", izjavio je sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidzic u Kataru, gdje se Bavarci pripremaju za nastavak sezone.

Pavard je u Stuttgart stigao iz Lillea 2016. godine, kad su "švabe" bili u drugoj ligi, a prošle je sezone participirao u svim utakmicama Stuttgarta po povratku u prvoligaško društvo.

Pavard je prvo pojačanje momčadi Nike Kovača za sljedeću sezonu, ali zasigurno ne i posljednje. Prema pisanju njemačkih, španjolskih i engleskih medija Bayern želi dovesti braniča Atletico Madrida Lucasa Hernandeza i krilnog napadača Calluma Hudson-Odoija iz Chelseaja, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close