Potvrdio klub

Benfica dobila ponudu od 126 milijuna eura za Joaoa Felixa

''Atletico Madrid predložio je transfer Felixa za ukupno 126 milijuna eura. Trenutačno razmatramo ponudu'', napisala je Benfica u službenoj izjavi.
Sport / Nogomet | 27. 06. 2019. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Benfica je potvrdila da je od madridskog Atletica dobila ponudu od 126 milijuna eura za mladog napadača Joaoa Felixa, koja bi, ako je Portugalci prihvate, postala peti najskuplji transfer svih vremena.

Devetnaestogodišnjak bi ujedno postao najskuplji nogometaš u povijesti Atletica, dosad je to bio francuski krilni napadač Thomas Lemar, za kojega je Monaco dobio 72 milijuna eura.

''Atletico Madrid predložio je transfer Felixa za ukupno 126 milijuna eura. Trenutačno razmatramo ponudu'', napisala je Benfica u službenoj izjavi, javlja HRT.

Comunicado à CMVM

A Sport Lisboa e Benfica - Futebol, SAD comunicou, nesta quarta-feira, à Comissão do Mercado de Valores Mobiliários ter recebido do Club Atlético de Madrid, SAD uma proposta para aquisição definitiva dos direitos desportivos de João Félix por um montante de 126 milhões de euros, a qual se encontra a ser analisada.

Felix bi ovim tranferom postao i ukupno četvrti ili peti najskuplji nogometaš u povijesti, apsolutni rekorder je Neymar s 222 milijuna za prelazak iz Barcelone u PSG 2017. godine, a slijede Kylian Mbappe (180 milijuna eura) i na trećem mjestu Philippe Coutinho (142).

Felix je prošle sezone za Benficu zabio 19 golova, kao i pamtljivi "hat-trick" Eintrachtu u Europskoj ligi. Rast forme potkraj sezone donio mu je i poziv u portugalsku reprezentaciju, u kojoj je i debitirao kao Ronaldov partner u napadu.

Atletico traži zamjenu za Antoinea Griezmanna, koji je najavio odlazak, a od 1. srpnja može otići za 120 milijuna eura, javlja HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close