Uefa Liga nacija

Belgija srušila Englesku i stigla nadomak završnice Lige nacija

Pobjeda od 2:0 znači da su Belgijanci zauzeli prvo mjesto s 12 bodova, otpisali Englesku i ostali na dva boda prednosti od drugoplasirane Danske s kojom igraju u posljednjem kolu, gdje im odgovara i bod za plasman u završnicu.
Sport / Nogomet | 15. 11. 2020. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrano je peto, pretposljednje kolo Lige nacija, a nadomak završnici došle su reprezentacije Belgije i Italije koje su večeras upisale pobjede nad izravnim suparnicima za prvo mjesto u svojim grupama.

Belgija je u prvih dvadesetak minuta stvorila dovoljnu zalihu da se povuku do kraja utakmice i brane prednost. Dva su gola postigli, prvo preko Yourija Tielemansa, da bi u 23. minuti Dries Mertens sjajno pogodio iz slobodnjaka pored "prekratkog" Jordana Pickforda.

Pobjeda od 2:0 znači da su Belgijanci zauzeli prvo mjesto s 12 bodova, otpisali Englesku i ostali na dva boda prednosti od drugoplasirane Danske s kojom igraju u posljednjem kolu, gdje im odgovara i bod za plasman u završnicu.

Danska je pobijedila Island s 2:1, a pobjednički gol postigao je Eriksen iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi.

Puno napetije je u skupini 1 gdje je ranije danas Nizozemska pobijedila BiH (3:1), dok je večeras Italija upisala sigurnu 2:0 pobjedu nad Poljskom u Reggio Emiliji.

Po gol u svakom poluvremenu bio je dovoljan Azzurrima za nova tri boda, a osigurali su ih Jorginho iz penala (27') i Berardi na asistenciju Insignea (84').

Ovom pobjedom Italija je stigla do devetog boda na svom kontu te kao vodeća reprezentacija ulazi u posljednje kolo u kojem igra s BiH.

Nizozemska je druga s bodom manje, dok Poljaci i dalje imaju šanse za prvo mjesto, ali to će ostvariti jedino tako da pobijede Nizozemsku u odlučujućem kolu, a Zmajevi iznenade Italiju.

Što se Lige B tiče, Austrija je stigla do pobjede nad Sjevernom Irskom (2:1) i tako upisala 12 bodova na tablici, tri manje ima Norveška kojoj će najvjerojatnije biti upisan poraz od Rumunjske za zelenim stolom zbog neodigravanja utakmice (zbog predostrožnosti od pandemije). Rumunji zasad imaju četiri boda, Sj. Irci tek jedan.

Češka je s minimalnih 1:0 protiv Izraela ostala u igri za prvim mjestom. Darida im je donio bodove kojim su došli na bod zaostatka uoči vodeće Škotske kolo prije kraja.

Škoti su izgubili od Slovačke 0:1.

Mađarska i Srbija podijelili su bodove, a Srbima je izgledan pad u treći rang Lige nacija jer se nalaze na posljednjem mjestu s dva boda, četiri manje od Turske koja  ima i utakmicu više.

Turska je svladala Rusiju rezultatom 3:2.

U ovoj skupini Rusija je vodeća s osam bodova, Mađarska ima sedam, a Turska šest.

Wales je s 1:0 pobijedio Irsku, čime su se vratili na prvo mjesto ljestvice s bodom prednosti nad Fincima uoči posljednjeg kola. Danas im je pobjedu donio Brooks.

Finska je pak kao gost bila bolja od Bugarske (1:2).



Kopirati
Drag cursor here to close