Najveći uspjeh u povijesti

Belgija drugi put pobijedila Englesku i osvojila broncu

Trećim mjestom u Rusiji Belgija je ostvarila najveći uspjeh u povijesti. Dosada joj je najbolji rezultat bilo četvrto mjesto iz Meksika 1986.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2018. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijska nogometna reprezentacija osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2-0 (1-0) pobjedom protiv Engleske u Sankt Peterburgu. 

Belgija je povela preko Thomasa Meuniera u 4. minuti. Belgijski branič odlično se ubacio ispred svog čuvara Rosea na pet metara od engleskog gola i koljenom preusmjerio centaršut Chadlija u mrežu. Pobjedu "crvenih vragova" potvrdio je Eden Hazard u 82. minuti kada je nakon odličnog proigravanja De Bruynea izbio sam pred Pickforda i lakoćom ga svladao.

Trećim mjestom u Rusiji Belgija je ostvarila najveći uspjeh u povijesti. Dosada joj je najbolji rezultat bilo četvrto mjesto iz Meksika 1986.

Engleska je, pak, izjednačila svoj drugi najbolji rezultat, četvrto mjesto zauzela je i 1990. u Italiji. Jedini bolji plasman joj je naslov prvaka s domaćeg terena 1966.

Pred 65.000 gledatelja na stadionu u Sankt Peterburgu sudio je Fagani iz Irana.

Bio je ovo drugi susret Belgije i Engleske u Rusiji, u 3. kolu skupine G 28. lipnja u Kalinjingradu također je bolja bila Belgija i to sa 1-0.

U finalu će u nedjelju od 17 sati na stadionu Lužniki u Moskvi igrati Hrvatska i Francuska.

Kopirati
Drag cursor here to close