Šok u Kazanju

Belgija izbacila peterostrukog prvaka sa Svjetskog prvenstva

Nakon što se Francuska plasirala u polufinale Svjetskoga prvenstva u Rusiji pobijedivši Urugvaj 2:0, bivši svjetski prvaci će s Belgijom igrati za plasman u finale.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2018. u 21:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Belgije plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva zahvaljujući 2-1 (2-0) pobjedi protiv Brazila u četvrtfinalu igranom u Kazanu.

Belgija je povela 2-0 u prvom poluvremenu autogolom Fernandinha u 13. i golom Kevina De Bruynea u 31. minuti, dok je nadu Brazilu nakratko vratio Renato Augusto u 76.

Fernandinho je vrlo loše reagirao nakon belgijskog udarca iz kuta u 13. minuti, na prvoj vratnici je sagnuo glavu pa ga je lopta pogodila u rame i skrenula u mrežu, da bi De Bruyne povisio na 2-0 iz brzog protunapada u kojemu je najveći dio posla obavio Lukaku koji je pretrčao oko 40 metara prije no što je odlično dodao strijelcu koji je preciznim udarcem sa 20-ak metara zatresao mrežu.

Brazil je u nastavku stvarao prilike, ali jedini je mrežu Courtoisa uspio zatresti Renato Augusto u 76. minuti preciznim udarcem glavom nakon odličnog ubačaja Coutinha.

Belgiji je ovo drugi ulazak u polufinale SP-a u povijesti, dosada je najbolji rezultat ostvarila u Meksiku 1986. kada je bila četvrta.

Belgija će u polufinalu u utorak 10. srpnja u Sankt Peterburgu igrati protiv Francuske koja je ranije u petak u četvrtfinalu u Nižnjem Novgorodu svladala Urugvaj sa 2-0 (1-0) golovima Varanea (40) i Griezmanna (61).

U preostala dva četvrtfinala u subotu će igrati Švedska - Engleska od 16 sati u Samari te Rusija - Hrvatska od 20 sati u Sočiju. 

Kopirati
Drag cursor here to close