Premijer liga

Bekić: Bio sam dio povijesti Sarajeva, a sada idemo na nadigravanje

Isti broj bodova ima i prvak Sarajevo, naredni protivnik Tuzlaka, koji su prva dva susreta protiv Radnika i Širokog Brijega odigrali vrlo dobro, ali oba kao domaćini.
Sport / Nogomet | 02. 08. 2019. u 11:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Tuzlanski.ba / Bekić u dresu FK Slobode

Četiri boda u prva dva kola, bilanca je tuzlanske Slobode kojim su se „smjestili“ među pet vodećih ekipa Premijer lige.

Isti broj bodova ima i prvak Sarajevo, naredni protivnik Tuzlaka, koji su prva dva susreta protiv Radnika i Širokog Brijega odigrali vrlo dobro, ali oba kao domaćini. Duel s „bordo“ timom derbi je 3. kola i, ujedno, veliki ispit za ekipu trenera Milana Lazarevića.

''Gostujemo kod prvaka, izuzetno organiziranog kluba koji ima kvalitetan igrački kadar, imaju izuzetno kvalitetnog trenera Musemića. Mi idemo u Sarajevo da odigramo dobru utakmicu. Mi smo klub koji u organizacionom smislu zaostaje za drugima, ali želimo predstaviti Slobodu i grad Tuzlu na dobar način, a to je da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku'', izjavio je za medije trener Lazarević.

Kazao je da u ekipi zbog kartona nema suspendiranih igrača, ali da je nekoliko „rovitih“.

''Pod znakom pitanja su Dušan Ristić i Samir Bekrić, ali se nadam da će moći nastupiti na utakmici u Sarajevu'', zaključio je trener Slobode.

Za njega je dobra vijest da je pravo nastupa za „crveno-crne“ stekao Francuz Yoann  Mortelat i vjerojatno će se pojaviti u veznom redu.

U prva dva kola dobar dojam igrama ostavio je povratnik na Tušanj, Almir Bekić, bivši igrač Sarajeva. Za njega je sutrašnji derbi nešto posebno.

''Svi znamo tko je Sarajevo. Imao sam čast da budem dio tog kluba i povijesti koju smo ispisali prošle sezone. Sada sam na suprotnoj strani, dobro radimo i u prva dva kola pokazali smo da je ovo druga Sloboda u odnosu na onu koji su svi gledali prije. Svaki igrač bori se za grb i klub i samo trkom i disciplinom možemo praviti dobre rezultate. Nekad to bude dovoljno, ponekad ne, ali tako je u sportu. Ne pobjeđuje uvijek bolji. U Sarajevo idemo da se nadigravamo i nadam se da ćemo pružiti dobru igru'', izjavio je Bekić za Fenu.

S obzirom na to da se igra u večernjem terminu, Tuzlaci će u Sarajevo otputovati na dan utakmice.

Susret Sarajevo – Sloboda igra se u subotu od 20.30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close