Optimista

Beckham: Miami je uvijek bio prvi izbor

''Jedno u što nikada nisam sumnjao je Miami. Miami će uvijek biti mjesto, Miami će uvijek biti naš grad. Grad u kojem imamo nevjerojatnu bazu obožavatelja. Grad koji poseban sa svim svojim raznolikostima, sa svojom kulturom''
Sport / Nogomet | 29. 02. 2020. u 14:13 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miami je već imao momčad u MLS, ali priča nije najbolje završila. Grad je isti, momčad je nova, ovaj put sve izgleda ozbiljnije, barem bi moralo biti. Više je novca, a tu je velika faca, David Beckham. Spominjala su se velika imena, ali za sada je sve ostalo na tome. Što naravno ne znači da u budućnosti neće biti.

''Razgovarali smo o dovođenju igrača s velikim imenima, velikih zvijezda iz Europe, ali mislim da ćemo najljepši osjećaj biti onaj kada vidimo u momčadi nekog klinca koji je krenuo iz naše akademije. Koji je prošao kroz naš sustav i koji igra u MLS-u'', kaže Beckham koji je kao igrač sa LA Galaxyjem uzeo dva MLS Cup-a.

Video: Miami je uvijek bio prvi izbor 

Ipak, puno je upitnika kada se priča o razvoju mladi igrača u MLS-u, jer sustav takmičenja je još uvijek onaj "klasični" američki, nitko ne ispada, a nove momčadi dolaze planski, bez rezultata, za lovu. Pa te nove momčadi moraju proći nužnu prilagodbu prije no što dođu na nivo već ustaljenih. Također, s obzirom na sustav, dobar dio igrača pa skoro većim dijelom sezone igra za prestiž jer njihove momčadi ne mogu u playoff, pa uglavnom igraju za prestiž. Kako broj momčadi stalno raste ova će sezona biti prva u kojoj neće igrati svi međusobno što opet ostavlja upitnik na regularnost. Opet, nije sve tako crno, a oni koji su imali prilike pratiti MLS i utakmice prethodnih godina sigurno su mogli nešto vidjeti.

Bilo je dobih tekmih, punih stadiona, ali tu su bili Ibrahimović, Rooney, Sebastian Giovinco, David Villa, Pirlo, Kaka, Drogba, Schweinsteiger, Frank Lampard, Ashley Cole. Sada su Carlos Vela, JosefMartinez, Nicolas Lodeiro, Maxi Moralez, JonathandosSantos, AlejandroPozuelo, ChicharitoHernandez...

David Beckham je također optimista, vjerujem da će MLS, ali i nogomet uopće nastaviti dobrim koracima. Za svoj Inter kaže da je Miami i Florida bio pravi izbor.

''Jedno u što nikada nisam sumnjao je Miami. Miami će uvijek biti mjesto, Miami će uvijek biti naš grad. Grad u kojem imamo nevjerojatnu bazu obožavatelja. Grad koji poseban sa svim svojim raznolikostima, sa svojom kulturom. To je ono što je posebno u Miamiju i Južnoj Floridi'', rekao je Beckham.

Za sada će momčad Intera igrati svoje utakmice na stadionu Lockhart dvije sezone prije nego što se preseli u Miami Freedom Park s 25.000 sjedećih mjesta, koji je trenutno u izgradnji, a koji će se otvoriti 2022. godine.

Pored Davida Beckham, u vlasničkoj strukturi su Jorge i Jose Mas iz tvrtke MasTec, Marcelo Claure i MasayoshiSon (SoftBank Group). Prvu utakmicu Inter iz Miamija igra u nedelju baš protiv LA Galaxyja.

''Naravno da će biti prisutne emocije, sutra kad budemo igrali protiv Galaxyja, ali nema sumnje da ja  samo razmišljam o pobjedi svoje momčadi. Ovo je sljedeća faza mog MLS-ovog puta. Uspio sam kao igrač u LA Galaxyju i sada želim biti uspješan kao vlasnik s našim novim klubom'', zaključio je Beckham.

Video: Samo razmišljam o pobjedi svoje momčadi
Kopirati
Drag cursor here to close