Bruxelles

Baždarević: Razliku protiv Belgije mogu napraviti želja i borbenost

Sport / Nogomet | 03. 10. 2016. u 10:36 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Današnjim okupljanjem u Bruxellesu službeno  počinju pripreme A reprezentacije za kvalifikacijske utakmice sa Belgijom i Ciprom, za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

U hotelu Dolce la Hulpe, gdje je smješten naš tim, od jutros je radno.

Stručni stožer u sali za sastanke analizira koliko je tko igrao u vikendu  iza nas, na velikoj tabli su ispisana vremena dolazaka svih reprezentativaca pa će shodno tome i termin današnjeg treninga biti pomjeren za oko pola sata i počeće u 17.30, ističu u NS BiH. 

Izbornik Mehmed Baždarević ništa ne prepušta slučaju, sve je spremno za dolazak igrača a kasnit će jedino Đurić i Šunjić.

To potvruđuje i sam izbornik. 

“Za sada nemamo nikakvih novosti, svi su bili na terenu. Što se tiče dolazaka i ozljeda, za sada nemamo loših vijesti. Ja se nadam da će danas u toka dana, odnosno do večeras svi biti ovdje osim Milana Đurića koji ima privatnih obaveza i Tonija Šunjića koji igra večeras. Sutra u 12 sati bit ćemo kompletni i nadam se da ćemo moći odraditi sve što smo planirali i biti spremni u petak za ono zbog čega smo ovdje”, poručio je strateg Zmajeva. 

Specifične pripreme

Kad je riječ o planu rada Baždarević kaže:

“Pripremamo se za dvije utakmice pa moramo razmišljati i o onome što nas čeka nakon Belgije. Cilj nam je kao prvo dovesti sve igrače na isti nivo, kad je riječ o rekuperaciji, jer jedni su igrali u petak, drugi u subotu, nedjeju ili ponedjeljak.”

“Znači do srijede svi moraju biti na istom nivou, odmorni i spremni da odrade jednu natjecateljsku zamisao koju smo pripremili i o čemu naravno ne bih sada govorio. Ono što je specifično, to je da igramo dvije utakmice jako blizu i moramo spremiti ovu prvu i razmšljati o utakmici sa Ciprom koja je izuzetno važna”. 

Belgija je jedna od najboljih reprezentacija te Baždarevićevim izabranicima neće biti lako.

Evo kako izbornik gleda na ovaj duel:

“Radi se o izuzetno kvalitetnom protivniku, jednoj od najboljih ekipa na svijetu. Oni su vam u stanju iz dvije prilike napraviti probleme, postići golove.” 

“Na nama je da odigramo jednu dobru utakmicu, kompletnu na tehničkom i taktičkom planu. Razliku može napraviti i ta želja i jedna velika borbenost. Obveza svih je da pruže maksimum. Neće biti lako, ali ako damo sve od sebe, onda i rezultat neće izostati“, zaključio je Baždarević. 

Kopirati
Drag cursor here to close