Zmajevi se okupili

Baždarević: Grčka je drukčija nego prije

Sport / Nogomet | 07. 11. 2016. u 15:06 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija BiH okupila se danas u Zenici uoči posljednje ovogodišnje utakmice kvalifikacija za SP 2018. i gostovanja u Grčkoj - očekivanja i stanje momčad javnosti je približio izbornik Mehmed Baždarević.  

“Govorimo puno u utakmici, je li najvažnija? Da je najvažnija i najznačajnija nije, ali je svakako izuzetno važna”, rekao je.

“Dat ćemo sve od sebe i očekuje nas jako dobar protivnik, koji u posljednje vrijeme igra dobro i prolazi kroz pozitivan period. Međutim, igrali smo i protiv boljih i većih i moramo se uzdati u rad i trud, moramo pokazati želju”, dodao je.

Stanje kadra nije savršeno, ali ni alarmantno. Ognjen Vranješ i Haris Medunjanin žale se na ozljede, a Sead Kolašinac će zbog viroze kasniti na okupljanje. 

"Nadam se da neće biti ozljeda tokom priprema i da ćemo spremni dočekati meč. Poslije treninga ćemo znati više o stanju Vranješa i Medunjanina, a prema prvim procjenama, radi se o ozljedama koje su izliječive do utakmice. Kolašinac je bolestan, ima virus, ali trebao bi konkurirati za utakmicu”, pojasnio je Baždarević. 

Potvrdio je šef Zmajeva i to da je s liste potencijalnih reprezentativaca naknadno pozvao veznjaka Željezničara, Miroslava Stevanovića.

"Znate koliko posvećujemo pažnje protivniku, od individualne do kolektivne analize, ali svaka utakmica je nešto novo. Moramo biti spremni na sve. Grčka je drukčija nego prije, međutim to ne mora puno značiti.”

“Najvažnije je da mi pokažemo želju i puno trke. Želimo povoljan rezultat i ne vidim razloga zašto ne bi bili optimisti, jer i naši igrači su u formi", zaključio je Baždarević. 

Kopirati
Drag cursor here to close