Liga prvaka

Bayernu pobjeda, PSG-u ''jedinica'', prošli Juventus i United

Nakon večerašnjih susreta plasman u osminu finala izborili su Basel, Juventus, Roma i Manchester United
Sport / Nogomet | 05. 12. 2017. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Bayern je u Munchenu pobijedio PSG 3-1, ali je pariški sastav osvojio prvo mjesto u skupini B jer je u prvom susretu slavio 3-0.

I prije zadnjeg kola PSG i Bayern su prošli dalje, a u međusobnom susretu u Munchenu borili su se za prvo mjesto u skupini. PSG je uoči utakmice imao tri boda više i u prvom susretu je pobijedio Bayern 3-0, a u slučaju istog broja bodova gledaju se međusobni ogledi.

Foto: Anadolija / U derbiju večeri Bayern je u Munchenu pobijedio PSG rezultatom 3-1

Bayern je sjajno ušao u susret. Bavarci su poveli u 8. minuti golom Roberta Lewandowskog, a u 37. minuti je Corentin Tolisso zabio za 2-0. Kylain Mbappe je u 50. minuti smanjio rezultat, no Tolisso je u 69. minuti zabio za 3-1 i tako vratio nadu domaćinu. Međutim, do kraja susreta više nije bilo golova.

U drugom susretu Anderlecht je u Glasgowu pobijedio Celtic 1-0, ali to mu nije bilo dovoljno za osvajanje trećeg mjesta, jer su Škoti u prvom susretu pobijedili 3-0. Pobjednika je odlučio autogol Joze Šimunovića u 62. minuti. Celtic seli u Europsku ligu, a za Belgijance je priča završila.

Nakon večerašnjih susreta plasman u osminu finala izborili su i Juventus, Manchester United, Roma, te Basel, a prije zadnjeg kola 'europsko proljeće' u Ligi prvaka su osigurali i Barcelona, Bešiktaš, Chelsea, Manchester City, Real Madrid i Tottenham. Posljednja četiri putnika doznat ćemo u srijedu.

Barcelona je prvo mjesto u skupini D osigurala i prije zadnjeg kola, a 'jedinicu' je potvrdila pobjedom protiv Sportinga 2-0. Golove su zabili Paco Alcacaer (59) i Jeremy Mathieu (90-ag). Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcu, dok je Lionel Messi ušao u igru u posljednjih pola sata.

Dalje ide i Juventus koji je u u Pireju pobijedio Olympiacos 2-0. Pobjedu torinskoj 'Staroj dami' donijeli su Cuardado (15) i Federico Bernardeschi (90). Mario Mandžukić i Marko Pjaca nisu nastupili za Juve. Sportingu ostaje utjeha kako će europsku priču nastaviti u Europskoj ligi.

U skupini A dalje idu Manchester United i Basel, dok u Europsku ligu seli CSKA. ManU je na Old Traffordu pobijedio CSKA 2-1 premda je gubio na poluvremenu, dok je Basel slavio u Lisabonu protiv Benfice 2-0.

CSKA je u Manchesteru poveo 1-0 golom Vitinho u posljednjim trenucima prvog dijela, no 'Crveni vragovi' su u nastavku u razmaku od dvije minute okrenuli rezultat. Izjednačio je Romel Lukaku u 65. minuti, a minutu kasnije domaćine je u prednost doveo Marcus Rashford.

U drugom susretu u skupini Basel je u Lisabonu pobijedio Benficu 2-0, a portugalskom velikanu je to bio čak šesti poraz u skupini. Pobjedu gostima donijeli su Mohamed Elyounoussi (5) i Dimitri Oberlin (65).

U skupini C Chelsea je osigurao prolaz i prije zadnjeg kola, a za još jedno mjesto borili su se Roma i Atletico Madrid. Na koncu je više razloga za slavlje imala Roma, dok Atletico seli u Europsku ligu. Talijani su prolaz, ali i prvo mjesto u skupini osvojili pobjedom 1-0, dok su Chelsea i Atletico odigrali 1-1.

Talijani su na Olimpicu slavili golom Diega Perottija (53). U drugom susretu Chelsea je trebao pobjedu za osvajanje prvog mjesta, ali je na koncu bilo 1-1. Gosti su poveli u 56. minuti golom Saula Nigueza, a rezultat je poravnao Stefan Savić postigavši pogodak u vlastitu mrežu u 76. minuti. Šime Vrsaljko nije nastupio za goste.

Kopirati
Drag cursor here to close