Njemački Pokal

Bayernu dvostruka kruna: Pobjeda od 4:2 nad Bayerom (L) u finalu kupa

Nogometaši Bayerna iz Munchena po 20. su put u klupskoj povijesti osvojili Njemački kup. Oni su u subotnjem finalu u Berlinu uvjerljivo svladali Bayer iz Leverkusena sa 4:2 (2:0).
Sport / Nogomet | 04. 07. 2020. u 23:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ARD / Od 2000. godine do sada igrači Bayerna su čak 11. puta osvojili duplu krunu (13 puta ukupno u povijesti)

Bavarce je ka novom, jubilarnom 50. domaćem trofeju, uz 20 kupova imaju i 30 naslova prvaka, poveo David Alaba odlično izvedenim slobodnim udarcem sa 18 metara u 16. minuti, a na 2:0 povisio je Serge Gnabry u 24. minuti nakon odlične suradnje s Joshuom Kimmichom.

Kimmich je osvojio loptu na polovici Bayera i zatim dodao loptu na desni bok za Gnabryja koji se sjurio u kazneni prostor i pogodio suprotni kut Hradeckog.

Za 3:0 pogodio je Lewandowski svojim 50. golom u sezoni, ali uz obilatu pomoć vratara Bayera Hradeckog. Lewandowski je prihvatio dugo ispucavanje Neuera i uputio uštar udarac sa 25 metara kojega Hradecky nije uspio ukrotiti.

Vratar Bayera pokušao je odbiti loptu dlanovima, ali ona se od tla odbila njemu kroz noge i "ušuljala" se u mrežu.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio je asistent za četvrti pogodak Bavaraca na utakmici.

U 89. minuti Perišić se sjurio po lijevom krilu, a nakon što je stigao do gol-aut linije uputio je povratnu loptu kroz noge svog čuvara za natrčalog Roberta Lewandowskog koji je s pet metara postigao svoj drugi pogodak na utakmici.

Za Bayer su strijelci bili Sven Bender koji je u 63. minuti udarcem glavom s pet metara svladao Neuera nakon kornera kojega je izveo Demirbay te Kai Havertz koji je u petoj minuti sudačke nadoknade iskoristio kazneni udarac nakon igranja rukom Daviesa.

Perišić osvajao kup Njemačke s tri različita kluba!

Ivan Perišić igrao je za Bayern u subotnjem finalu Pokala od 64. minute, a ovo mu je treći naslov pobjednika Njemačkog kupa u karijeri i to s trećom različitom momčadi.

S Borussijom Dortmund je slavio 2012., a s Wolfsburgom 2015. godine.

Za Bayern je ovo druga dvostruka kruna zaredom, a peta u posljednjih osam sezona (11. u ovom stoljeću).

Uz 20 pobjeda u finalima kupa, Bayern ima samo četiri poraza u završnici, dok je Bayer i nakon četvrtog nastupa u finalu ostao na jednom naslovu osvojenom 1993. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close