Gdje je zapelo?

Bayernovi napadači potrošili 40 udaraca za dva gola!?

Od 40 udaraca koje je Bayern uputio prema golu na zadnjim utakmicama, samo su dva završila u mreži protivnika. Jednom je pogodio Perišić, a jednom Müller. Lewandowskog ni na mapi...
Sport / Nogomet | 08. 12. 2019. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Robert Lewandowski

Njemački sportski mediji počinju se, zasad stidljivo, pitati je li kod Bayerna uistinu glavni problem bio trener ili je ponešto i do samih igrača.

Najnoviji poraz od Borussije M'Gladbach nije samo zabrinjavajući zbog odnosa na tabeli Bundeslige, nego i zbog dojma kojeg Bavarci ostavljaju u nacionalnom prvenstvu.

Bild piše kako pjesma navijača "Udarac, pogodak, Bayern" u ovome trenutku može glasiti "Udarac, promašaj, Bayern".

Naime, od 40 udaraca koje je Bayern uputio prema golu na zadnjim utakmicama, samo su dva završila u mreži protivnika. Jednom je pogodio Perišić (u porazu 1:2 protiv Gladbacha) i jednom Müller (u porazu od Leverkusena prije tjedan dana, također 1:2).

"Ovo je već jedan negativan niz. Postoje uvijek razlozi ukoliko se ne iskorištava tako puno dobrih prilika. Stoga se ne može uvijek govoriti kako smo imali peh. Ne znam što je u pitanju, ali je očito da imamo kvalitetu za stvaranje šansi", izjavio je Joshua Kimmich (24), dodajući kako ga ovo u tolikoj mjeri ljuti da ga dovodi do ludila.

Strijelci Bayerna su očito u velikoj krizi, jer gol širine 7,32 m njima je očito 'preuzak'.

Posebno je u 'leeru' Robert Lewandowski, najbolji Bayernov strijelac, za kojega je Lothar Matthäus nedavno kazao kako se radi o najboljem svjetskom napadaču u ovome trenutku.

Robert Lewandowski (31) je primjerice prije dva tjedna u Ligi prvaka za 14 minuta postigao četiri gola Crvenoj Zvezdi. U Bundesligi je Poljak već treću utakmicu zaredom bez pogotka. Valja napomenuti kako je u prvih jedanaest prvenstvenih utakmica uvijek postizao najmanje jedan gol.

U subotu je protiv Borussije Lewandowski imao dvije dobro prilike u ranoj fazi utakmice, ali je obje prokockao.

Bild navodi kako je dugogodišnji Poljakov savjetnik i agent Maik Barthel uoči njemačkog derbija na Twitteru prognozirao pobjedu Gladbacha od 2:1!? On je pogodio, ali njegov štićenik i dalje promašuje.

"Moramo se postarati da osvajamo bodove, a kako trenutačno izgleda tabela, to je od drugorazrednog značaja", izjavio je Thomas Müller (30), jedan od igrača onih koji imaju veće povjerenje kod sadašnjeg trenera Flicka.

Što se tiče Flicka, on je izgubio dvije utakmice zaredom i tako već dostigao Kovača, koji je također zabilježio dva negativna rezultata u utakmicama koje je vodio u aktualnom prvenstvu.

"Rezultat nam nije dobar. U normalnim okolnostima karakteristika Bayernovih igrača je da hladnokrvno koriste stvorene prilike. Trenutačno to nije slučaj, kao da nedostaje odlučnosti. Odlučnost je presudna, nju moraš imati", kaže Bayernov trener Flick.

"Nakon dva poraza raspoloženje nije briljantno. Moramo gledati da u Bundesligi osvojimo predstojećih devet bodova do stanke, inače će izgledati prilično maglovito", kaže Müller, očito svjestan da bi još jedan turbulentan period u svlačionici mogao značiti Bayernov oproštaj od borbe za naslov prvaka Njemačke.

Kopirati
Drag cursor here to close