Bundesliga

Bayern se vratio na čelo; Čak šest golova Hoffenheima u gostima

Protiv pretposljednjeg sastava prvenstva Bayern je jedva stigao do pobjede i to zahvaljujući sjajnom dalekometnom šutu Sanea u 71. minuti.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2021. u 22:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Bayerna vratili su se na vrh ljestvice njemačkog prvenstva koje su na manje od tri sata prepustili Borussiji iz Dortmunda minimalnom 1-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Arminije iz Bielefelda.

Protiv pretposljednjeg sastava prvenstva Bayern je jedva stigao do pobjede i to zahvaljujući sjajnom dalekometnom šutu Sanea u 71. minuti.

Bayern sada ima 31 bod, jedan više od druge Borussije koja je ranije u subotu kao gost svladala Wolfsburg sa 3-1 (1-1).

Arminia je ostala 17. s devet bodova, četiri manje od 15. Stuttgarta i 16. Augsburga, piše Hina.

Hoffenheim je sa 6-3 (2-1) u gostima pobjedio posljednji Greuther Fuerth u susretu 13. kola njemačkog prvenstva.

Andrej Kramarić je u igru ušao u 57. minuti kod rezultata 2-2, a niti 10 minuta potom rezultat je već bio 5-2 u korist njegova sastava.

Hrvatski reprezentativac je asistenciju upisao u 80. minuti kada je proigrao junaka utakmice Beboua koji je lobao domaćeg vratara za svoj treći pogodak na utakmici i konačnih 6-3.

Bebou je prethodno zabijao u 32. i 62. minuti, a golove za Hoffenheim još su postizali Rutter u 40. i 58. minuti te Mayerhoefer koji je postigao autogol u 66. Za domaće su strijelci bili Leweling u 22., Tillman u 46. i Hrgota u 68. minuti.

Hoffenheim je ovom pobjedom stigao na peto mjesto sa 20 bodova, dok je Fuerth uvjerljivo zadnji sa samo jednim bodom.

Nakon što se mučio s ozljedama posljednjih mjesec dana, zvijezda Borussije Dortmund, Erling Haaland, vratio se na teren u gostujućoj utakmici svoje momčadi kod Wolfsburga.

Na teren je ušao u 73. minuti kod vodstva Borussije 2:1. Samo nekoliko minuta nakon što je ušao, u 81. je Haaland zabio i gol za 3:1.

Strijelci za BVB još su bili Emre Can (35', 11m) i Malen (55'). Privremeno vodstvo za Vukove ostvario je Weghorst na samome početku utakmice, već u drugoj minuti.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close