Službeno potvrđeno

Bayern s Nikom Kovačem dogovorio trogodišnju suradnju

"Iznimno smo uzbuđeni što smo uspjeli angažirati Niku Kovača kao novog glavnog trenera Bayerna", izjavio je sportski direktor njemačkog nogometnog velikana Hasan Salihamidžić.
Sport / Nogomet | 13. 04. 2018. u 15:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i aktualni trener Eintrachta iz Frankfurta 46-godišnji Niko Kovač u novoj će sezoni biti trener Bayerna s kojim je dogovorio trogodišnju suradnju, od 1. srpnja do 30. lipnja 2021. godine, objavio je u petak muenchenski klub na svom službenom internetskom portalu.

Niki Kovaču će se u svojstvu pomoćnika pridružiti i njegov 44-godišnji brat Robert, koji taj posao obavlja i u Eintrachtu.

"Iznimno smo uzbuđeni što smo uspjeli angažirati Niku Kovača kao novog glavnog trenera Bayerna", izjavio je sportski direktor njemačkog nogometnog velikana Hasan Salihamidžić te dodao:

"Niko je igrao za Bayern, poznaje vodstvo i strukturu kluba, njegov DNK. Uvjereni smo da je on pravi izbor za Bayernovu budućnost."

Niko Kovač je kao igrač boravio u Bayernu od 2001. do 2003. godine te u 34 nastupa u Bundesligi postigao tri pogotka. U Bayernovu dresu su Niko i njegov brat Robert osvojili Interkontinentalni kup 2001. godine i naslov prvaka Njemačke 2002.

Prema pisanju njemačkog dnevnika Bilda, Bayern je platio 2,2 milijuna eura odštete Eintrachtu, kako bi svog sadašnjeg trenera oslobodio ugovorne obveze za sljedeću sezonu.

Niko Kovač je trenersku karijeru započeo u austrijskom Salzburgu, da bi potom bio prvo izbornik hrvatske mlade reprezentacije, a zatim i najbolje vrste koju je vodio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. U Eintracht je stigao u ožujku 2016. godine te ga je spasio ispadanja. Prošle sezone je Eintracht s Kovačem završio na 11. poziciji Bundeslige, dok je ove sezone ostvario veliki iskorak i trenutačno je peti na ljestvici te se bori za plasman u Ligu prvaka, a usto je stigao i do polufinala njemačkog Kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close