UEFA Liga prvaka

Bayern s igračem manje do pobjede; Ajax siguran protiv Midtjyllanda

Bayern je u 66. minuti ostao s igračem manje zbog drugog žutog kartona Marca Roce, no Bavarcima to nije smetalo da samo dvije minute kasnije stignu i do trećeg gola.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2020. u 23:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bayern je na Allianz Areni slavio protiv Salzburga rezultatom 3:1 te tako i matematički osigurao prolaz skupine.

U prvom poluvremenu igrom su dominirali Bavaraci, dok su se gosti opredijelili na protuudare i to su radili poprilično dobro.

Ipak, mreže se nisu tresle sve do 42. minute kad je Lewandowski zabio svoj 71. gol u Ligi prvaka, kojim se izjednačio s Raulom na vječnoj ljestvici strijelaca.

Na samom početku drugog dijela Bayern je stigao do povećanja vodstva. Coman je izveo solo akciju te uputio udarac prema golu, lopta se odbija od nesretnog Wobera i završava u mreži za 2:0.

Bayern je u 66. minuti ostao s igračem manje zbog drugog žutog kartona Marca Roce, no Bavarcima to nije smetalo da samo dvije minute kasnije stignu i do trećeg gola. Gostujuća obrana je loše očistila jednu situaciju na što su Bavarci odigrali brzi napad, koji je završio Gnabry na ubačaj Comana.

Austrijanci su ipak do kraja iskoristili igrača više za utješni gol, koji je pao u 73. minuti, a strijelac je bio Berisha.

Ajax je po drugi put zaredom slavio protiv Midtjyllanda, ovoga puta u Amstrdamu rezultatom 3:1.

Kopljanici su potpuno dominirali od početka susreta, no na prvi gol se moralo čekati do druge minute nastavka igre, kad je Gravenberch zabio eurogol s ruba kaznenog prostora.

Samo dvije minute kasnije Ajax je povećao vodstvo. Odigrali su Kopljanici sjajnu akciju koju je u 49. minuti završio Mazraoui.

U 66. minuti Ajax stiže i do trećeg gola, ovoga puta strijelac je bio Neres na asistenciju Traorea.

Danci su do utješnog gola stigli u 81. minuti, a strijelac je bio Mabil iz kaznenog udarca.

Porto je slavio na Velodromeu protiv Marseilla rezultatom 0:2. Strijelci su bili Sanusi u 39. i Sergio Olivera u 72. minuti iz kaznenog udarca.

U grupi C sada Porto ima 9 bodova, dok je na vodećoj poziciji Manchester City s 12.

Atletico je u Madridu podijelio bodove s Lokomotivom odigravši 0:0.

Madriđani u skupini A imaju 5 bodova, a Lokomotiv 3, dok je prvak Europe Bayern s 12 bodova svima nedostižan u zadnja dva kola.

Kopirati
Drag cursor here to close