Njemački Pokal

Bayern pobjedom nad Schalkeom prošao u polufinale kupa Njemačke

Schalke je bio potpuno ravnopravan suparnik, štoviše imali su i gredu na otvaranju utakmice koju je pogodio Burgstaller, ali su Bavarci na koncu slavili s minimalnih 1:0, pogotkom Joshue Kimmicha.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2020. u 23:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Imago / Joshua Kimmich odveo je Bayern u polufinale njemačkog kupa

Nakon što je Fortuna Duesseldorf u lutriji penala ispala od niželigša Saarbrueckena, u drugoj utakmici četvrtfinala njemačkog Kupa, Bayern Munchen je na teškom gostovanju u Gelsenkirchenu pobijedio domaćina s minimalnih 1:0.

Schalke je bio potpuno ravnopravan suparnik, štoviše imali su i gredu na otvaranju utakmice koju je pogodio Burgstaller, a isti igrač zabio je i zgoditak nešto kasnije. Ipak, suci su opravdano poništili taj gol zbog zaleđa.

Ipak, posjed lopte je bio uvjerljivo na strani aktualnog prvaka Njemačke. Kako je vrijeme odmicalo, tako je i dominacija Bavaraca rasla, koji su u konačnici skupili gotovo 20 udaraca prema golu, od kojih su samo tri išla u okvir.

Jedan je bio dovoljan da uđe u mrežu kako bi momčad Hansija Flicka osigurala prolaz.

Coutinho je izveo korner u 40. minuti, 'Rudari' su kratko izbili na vrh šesnaesterca, odakle iz voleja poteže Joshua Kimmich u maniri svog kolege Benjamina Pavarda, i zabija za zasluženi prolaz dalje.

Treba dodati kako je vlasnik Hoffenheima, Dietmar Hopp, ponovno bio na meti kritika njemačkih navijača.

Ovog puta dobio je sarkastičnu porciju od Schalkeovih ultrasa, koji su primarno targetirali igrače Bayerna, a njihov transparent je glasio: "Ukoliko dignemo transparent s natpisom 'kurvin sin', hoćete li prestati igrati pa da odmah prijeđemo na penale?".

Večeras ipak nije bilo prekida, a Bayern je zasluženo prošao dalje.

Kopirati
Drag cursor here to close