Liga prvaka

Bayern osigurao prolaz; Minimalna pobjeda Barcelone

Bayern je poveo u 26. minuti prvom golom Lewandowskog. Četiri minute kasnije već je bilo 2-0. Ovoga puta sjajni poljski napadač je bio asistent, a Serge Gnabry je petom zabio drugi gol bavarskog sastava.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2021. u 23:37 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački prvak Bayern osigurao je nastavak natjecanja u Ligi prvaka nakon što je u susretu 4. kola E skupine porazio Benficu sa 5-2.

Susret je obilježio sjajni poljski napadač Robert Lewandowski koji je u svom stotom nastupu u Ligi prvaka postigao tri gola, dodao asistenciju, te promašio kazneni udarac.

Lewandowski je tako stigao do brojke od 81 gola u u elitnom natjecanju "Starog kontinenta".

Bayern je poveo u 26. minuti prvom golom Lewandowskog. Četiri minute kasnije već je bilo 2-0. Ovoga puta sjajni poljski napadač je bio asistent, a Serge Gnabry je petom zabio drugi gol bavarskog sastava.

Benfica se vratila u život smanjivši u 38. minuti preko Morata koji je nadskočio domaću obranu i ubačaj Alejandra Grimalda pretvorio u pogodak glavom.

Odlično prvo poluvrijeme domaćin je mogao okruniti i trećim golom nakon što je poljski sudac Szymon Marciniak dosudio kazneni udarac za Bayern zbog igranja rukom. Pucao je Lewandowski, ali loše pa je Odysseas Vlachodimos lagano obranio.

Bio je to njegov prvi promašeni jedanaesterac u LP nakon što je dosadašnjih 14 realizirao. Zanimljivo, Lewandowski je postao prvi nogometaš u LP u posljednjih osam godina koji je u jednoj utakmici zabio, asistirao, te promašio kazneni udarac.

Posljednji kojem je to uspjelo bio je Diego Costa u dresu Atletico Madrida protiv bečke Austrije.

Golijada se nastavila u 49. minuti golom Leroya Sanea, da bi Lewandowski u 61. zabio i za 4-1. Darwin Nunez je smanjio na 4-2 u 76. minuti, a Lewandowski u 85. minuti zaključio priču svojim trećim golom na utakmici.

U drugom susretu iz ove skupine Barcelona je u Kijevu porazila Dynamo sa 1-0, a gol odluke zabio je Fati u 71. minuti.

Na ljestvici skupine Bayern vodi sa 12 bodova, Barcelona ima šest bodova, Benfica četiri, a Dynamo jedan.

Kopirati
Drag cursor here to close