Rakitić za Bild

"Bayern je veliki tim i uvijek kandidat za naslov prvaka Europe"

"Bavarci su uvijek tu, mi ih dobro poznajemo. Znamo da će svima biti teško protiv njih, a možda se i susretnemo. S novim su trenerom dobili dobar vjetar u leđa"
Sport / Nogomet | 10. 02. 2018. u 11:10 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegov boravak u bundesligašu  Schalke (2007. - 2011.) uglavnom se može vrednovati kao neuspješan. Bile su to godine lutanja, međusobnog nepovjerenja, loših rezultata, stalne promjene trenera, ''nelojalne konkurencije''... Taj isti momak danas je svjetska nogometna zvijezda i neupitan prvotimac katalonskog velikana FC Barcelona. Njegovo je ime Ivan Rakitić.

Novinar njemačkog Bilda donosi intervju s 29-godišnjim hrvatskim reprezentativcem, u kojem se ponajbolje iščitava Rakitićeva odmjerenost, umjerenost i čvrsto stajanje na zemlji.

Na pitanje što misli o novom suigraču Philippeu Coutinhu, najskupljem pojačanju Barcelone ikad, Rakitić kaže kako je Coutinho prije svega njegov kolega i suigrač.

"On je veliki igrač. Svi ljubitelji nogometa na svijetu znaju koliko on vrijedi. Njegov prvi zgoditak činit će mu dobro. Kao kolega sam i ja stoga vrlo zadovoljan i nadam se da će nastaviti tim putem. Tako će sa svakom utakmicom dobivati još više samopouzdanja i pokazivati svoje kvalitete", kaže Rakitić.

Na pitanje smiješi li im se trostruka titula, s obzirom da su LaLigu praktično već ''uzeli'', ušli u finale Kupa kralja i solidno se izgledali u Ligi prvaka, Ivan Rakitić napominje kako nema smisla unaprijed gledati toliko daleko.

"Ne želimo uopće gledati puno unaprijed. Želimo uživati u uspjehu ulaska u finale Kupa, jer to je krasan trenutak. Svjesni smo da nam teške utakmice tek dolaze, ali čekamo ih opušteni i spremamo se za njih".

Na pitanje Bilda kakve šanse daje FC Bayernu u Ligi prvaka, Rakitić kaže kako taj klub nikad ne smiješ zaboraviti.

"Bavarci su uvijek tu, mi ih dobro poznajemo. Znamo da će svima biti teško protiv njih, a možda se i susretnemo. S novim su trenerom dobili dobar vjetar u leđa i rado se sjetim svojih prijatelja koje imam tamo. Za mene su oni kandidat za naslov", ocijenio je Rakitić šanse Bayerna u Ligi prvaka.

Novinar ga je pitao razmišlja li ponekad o vremenu u Schalkeu, s obzirom da je tamo ipak prove puno vremena.

"Pa naravno. I dalje imam puno kontakata s ljudima u Njemačkoj. Vrlo često kontaktiram s bivšim suigračima Geraldom Asamoahom, Manuelom Neuerom i drugima koji su tada bili tamo skupa sa mnom. To je za mene uvijek jedno specijalno sjećanje i zato i dalje puno pratim što se zbiva u Schalkeu", kaže Rakitić.

Kopirati
Drag cursor here to close