Oproštaj legende

Bastian Schweinsteiger posljednji put zaigrao za Bayern

U drugom poluvremenu svi igrači Bayerna nosili su na leđima Schweinsteigerov broj (31). Dakako, u publici se našla i njegova supruga Ana Ivanović.
Sport / Nogomet | 29. 08. 2018. u 06:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legenda Bayerna i njemačke reprezentacije, svjetski prvak iz 2014. Bastian Schweinsteiger (34), oprostio se u utorak od navijača bavarskog kluba, a na Allianz Arenu je došlo 75 tisuća gledatelja kako bi ga zadnji put vidjeli u crvenome dresu.

Popularni Schweini je prije tri godine otišao u Manchester United, a na oproštajnu je utakmicu došao sa svojim aktualnim klubom Chicago Fire. Njemački rekorder po broju naslova prvaka pobijedio je Amerikance rezultatom 4:0.

Bastian Schweinsteiger na ovoj je utakmici drugo poluvrijeme odigrao u dresu Bayerna, a u 84. minuti postigao je zgoditak za konačni rezultat ovog revijalnog susreta.

Za bavarskog velikana odigrao je 500 utakmica u svim kategorijama i bio strijelac 68 golova. Pored osam naslova prvaka Njemačke, s Bayernom je osvojio i sedam nacionalnih kupova, kao i Ligu prvaka Europe i naslov svjetskog klupskog prvaka.

Nastupio je 121 put za njemačku nacionalnu vrstu i postigao 24 zgoditka.

Nakon završetka utakmice suznih se očiju oprostio od navijača.

"Ja sam jedan od vas i to ću uvijek ostati. Moja prošlost pripada samo i jedino FC Bayernu", kazao je Schweini.

U drugom poluvremenu svi igrači Bayerna nosili su na leđima njegov broj (31). Dakako, u publici se našla i njegova supruga Ana Ivanović.

Na oproštajnoj utakmici Schweinsteigeru su svojim dolaskom čast učinili Franz Beckenbauer, bivši trener  Jupp Heynckes, predsjednik Nogometnog saveza Reinhard Grindel i drugi, a prigodne darove uručili su mu Bayernovi šefovi Karl-Heinz Rummenigge i Uli Hoeneß.

Strijelci na utakmici još su bili Serge Gnabry,  Sandro Wagner i Arjen Robben.

Kopirati
Drag cursor here to close