Mostarski uzvrat

Barišić: Bolji smo od Spartaka, u Mostaru će biti druga priča!

Iako je Spartak slavio u prvoj utakmici sigurno nije nadigrao svog suparnika iz Bosne i Hercegovine. Dojam je da je slovački prvak solidna momčad, ali ništa više od toga.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2018. u 20:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I sami igrači Zrinjskog priznaju da ih je važnost utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka sputala, da su se toliko plašili da ne prime gol da su zaboravili kako bi postignut pogodak u gostima bio ogroman kapital.

Ovako su za svoje ‘ziheraštvo’ kažnjeni porazom 0:1 u Trnavi, ali im opet taj rezultat jamči realnu šansu da s pobjedom u mostarskom uzvratu izbace slovački Spartak iz Europe i zakažu novi susret s, vrlo vjerojatno, poljskom Legijom.

- Slažem se da smo bili u nekom strahu da ne primimo gol i da nam je to bilo važnije nego da napravimo nešto u napadu. BIli smo u velikom grču i ne znam zašto je tako. Kako bilo, taj rezultat nije realan i u Mostaru će biti drugačija utakmica. Ali moramo biti bolji nego smo bili u Trnavi - kaže branič Zrinjskog Hrvoje Barišić za Sportske novosti.

Minimalan poraz u prvoj utakmici definitivno nije nenadokadiv, no istovremeno je i vrlo opasan rezultat. Jedna nesmotrenost ili pogreška, primljen pogodak mijenja situaciju iz temelja i Zrinjski bi morao dati tri gola, a postići tri pogotka u Europi nije lako.

- Treba odigrati pametno, probati sačuvati svoj gol, ali tražiti da zabijemo prvi. Imat ćemo domaću publiku iza sebe i vjerujem da će nam to pomoći da odigramo opuštenije. Stvarno ne znam zašto je bila tako stegnuta i loša prva utakmica - dodaje Barišić.

Iako je Spartak slavio u prvoj utakmici sigurno nije nadigrao svog suparnika iz Bosne i Hercegovine. Dojam je da je slovački prvak solidna momčad, ali ništa više od toga.

- Analizirali smo ih i još ćemo ih analizirati. Znamo koji su im opasni igrači i gdje su im slabosti. Za nas je plus što zbog crvenog kartona neće igrati Gruzijac Čanturišvili koji je uz strijelca Jirku njihov najopasniji igrač. Kao ekipa smo bolji, ali to treba pokazati na terenu - zaključio je Hrvoje Barišić za Sportske novosti.

Kopirati
Drag cursor here to close