FC Barcelona

Barcini igrači pristali na 70 posto niže plaće, oglasio se Messi u nevjerici

"Ne možemo se prestati čuditi ljudima iz kluba koji su nas pokušali staviti pod povećalo i vršili pritisak da učinimo ono za što smo od prvog trenutka znali da ćemo uraditi. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji model..."
Sport / Nogomet | 30. 03. 2020. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Lionel Messi opet je zaprepašten postupkom kluba

Nogometaši Barcelone pristali su smanjiti plaće za 70 posto u situaciji koje je uzrokovao koronavirus, a sada se o svemu oglasio kapetan Lionel Messi i otkrio kako su odnosi igrača i Uprave još uvijek itekako zategnuti.

"Puno toga je bilo napisano i rečeno oko ove situacije. Prvo želimo reći da razumijemo situaciju i da smo uvijek bili prvi koji su se odazivali na pomoć klubu. Ponekad smo pomagali i na našu inicijativu", napisao je Messi na Instagramu i zatim kritizirao ponašanje kluba u ovim trenucima. Igrači i uprava kluba već mjesecima nisu u najboljim odnosima, a jedan od većih sukoba je onaj između Messija i sportskog direktora Erica Abidala oko otkaza Ernestu Valverdeu.

"Ne možemo se prestati čuditi ljudima iz kluba koji su nas pokušali staviti pod povećalo i vršili pritisak da učinimo ono za što smo od prvog trenutka znali da ćemo uraditi. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji model kako pomoći klubu i radnicima.

U svemu ovome igrači Barcelone odlučili su se odreći još novca kako bi pomogli radnicima u klubu kojima je također smanjena plaća.

"Osim što ćemo imati manje plaće za 70 posto tijekom krize, dat ćemo novac kako bi zaposlenici kluba imali iste plaće kao ranije dok ova situacija traje."

U Barceloninom najvećem rivalu Realu odlučili su da neće smanjiti plaće.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Kopirati
Drag cursor here to close