La Liga

Barci samo bod s igračem više; Gol Budimira u porazu Osasune od Atletica

Barcelonin loš niz u La Ligi krenuo je početkom listopada nakon što su svladali Celtu Vigo 3:0. Otada su ostvarili remi protiv Seville, poraz od Getafea i Reala, te novi remi, u subotu s Alavesom.
Sport / Nogomet | 31. 10. 2020. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: La Liga / Griezmann je postigao izjedanačujući pogodak za Barcelonu

Katalonci igraju odlično u Ligi prvaka, ali u španjolskom prvenstvu nikako da krenu.

Barcelonin loš niz u La Ligi krenuo je početkom listopada nakon što su svladali Celtu Vigo 3:0. Otada su ostvarili remi protiv Seville, poraz od Getafea i Reala, te novi remi, u subotu s Alavesom.

Domaćini iz Vitorije Gasteiz poveli su 31. minuti pogotkom Rioje nakon što su loše komunicirali Pique i Neto. Do novog pogotka trebalo se čekati do 63. minute kada je Griezmann zabio za konačnih 1:1.

Katalonska momčad je do kraja utakmice tražila taj gol koji bi joj donio koliko toliko neki mir, no domaćini su uspjeli izdržati do kraja i uzeti taj bod. Alaves je posljednjih pola sata igrao s deset igrača, jer je Jota u 62. minuti zaradio drugi žuti karton.

Nakon nepotpunih osam kola, Barcelona je na 12. mjestu s osam bodova, a toliko bodova ima i Alaves koji se na ljestvici nalazi odmah ispod Barcelone.

Miralem Pjanić u igru je ušao na poluvremenu.

Diego Simeone je ranije u subotu s Atletico Madridom stigao do pobjede u Pamploni (3:1), a svoj prvi pogodak za Osasunu zabio je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Atletico je do vodećeg pogotka stigao u 43. minuti iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, a strijelac je bio portugalski reprezentativac Joao Felix.

Isti je igrač u 48. minuti još jednom imao priliku za pogodak s bijele točke, ali je pogodio vratnicu. Iskupio se u 69. minuti, kad je udarcem sa 16 metara udvostručio prednost Madriđana.

Minutu prije toga trener Osasune Jagoba Arrasate u igru ubacio Antu Budimira, a hrvatski napadač mu se odužio već u 80. minuti, kad je na ubačaj Rubena Garcije glavom svladao Jana Oblaka i donio nadu domaćoj momčadi u preokret.

No, da do njega ne bi došlo pobrinuo se Urugvajac Lucas Torreira pogotkom u 88. minuti, tri minute nakon što je zamijenio dvostrukog strijelca Joaa Felixa.

Ranije u subotu Real Madrid svladao je Huescu s 4:1, a Athletic Bilbao Sevillu rezultatom 2:1.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close