La Liga

Barceloni mršavi remi; Sevilla rutinski protiv Villarreala

Barcelona protiv Eibara nije uspjela dalje od boda nakon skromnih 1:1 na Campu Nou. Sevilla je pak svladala Villarreal s 2:0 i približila se vodećima.
Sport / Nogomet | 29. 12. 2020. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu 16. kola španjolske Primere Sevilla je kao domaćin na svom Sanchez Pizjuanu svladala Villarreal s 2:0.

Osvajač Europske lige poveo je već u osmoj minuti golom glavnog pokretača igre na sredini terena, Lucasa Ocamposa. Argentinac je poslao loptu u jednu stranu, vratara Asenja u drugu za vodstvo 1:0.

Konačnih 2:0 bilo je u 53. minuti. Jednu je 'ničiju' loptu uzeo Ocampos, koji odigrava u prostor za Youssefa En Nesyrija i izbacuje ga u stopostotnu šansu pred Asenjom, a Marokanac takvu situaciju ne propušta.

Ivan Rakitić je počeo utakmicu u početnih 11 i bio zamijenjen u 76. minuti.

Barcelona je na Campu Nou nastupila bez Messija, ali se ipak očekivalo da protiv Eibara neće imati problema.

Domaćin je puno bolje otvorio meč i već u petoj minuti sudac Alberola Rojas pokazao je na bijelu točku, ali Braithwaite nije iskoristio najstrožu kaznu i loptu je poslao pokraj gola.

Napadač Barcelone zamalo se iskupio za promašaj iz penala, jer je u 25. minuti pogodio za 1:0, no nakon detaljne analize VAR tehnologije ustanovljena je nedozvoljena pozicija pa je gol poništen, te se na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0.

Šansu da svoju ekipu ipak dovede u vodstvo imao je Dembele sredinom drugog poluvremena, ali je odlično parirao vratar Dmitrović.

Kazna je uslijedila praktično odmah jer je na drugoj strani Kike iskoristio grešku Juniora Firpa, izašao sam ispred Ter Stegena i pogodio za 1:0.

U 67. minuti Koeman je odlučio zamijeniti vrlo dobrog MIralema Pjanića, a samo nekoliko trenutaka nakon toga domaći tim je stigao do poravnanja. Strijelac pogotka bio je Dembele.

Nakon toga Barcelona je pokušavala doći do pogotka i pobjede, ali bez Messija je ovaj tim izgledao nekako drukčije, a jedinu izgledniju priliku imao je Trincao u 91. minuti kada je šutirao pored gola. 

Još su igrali:

Cadiz - Valladolid (0:0)
Levante - Betis (4:3)

U golijadi viđenoj u Valenciji domaći Levante imao je 4:1 do 78. minute (Duarte 2', Morales 22', 24', Roger 55') da bi gosti iz Seville došli skoro do poravnanja (Mandi 12', Canales 78' - 11m, 86'). Na koncu je ipak ostlo 4:3 za Levante. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   

 

Kopirati
Drag cursor here to close