stavili ih na ignore

Barcelone neće dočekati Madriđane s počasnim špalirom za svjetske prvake

"U ovome klubu počast se na taj način obično odaje kad participiramo u Lili prvaka ili LaLigi... a ovo nije takav slučaj", kazao je Amor.
Sport / Nogomet | 18. 12. 2017. u 07:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji nogometa s nestrpljenjem očekuju još jedan El Clasico, ovaj put na stadionu Santiago Bernabeu, u subotu 23. prosinca. U utakmici koja počinje u 13 sati Barcelone ipak neće dočekati Madriđane s počasnim špalirom za svjetske prvake.

Špekuliralo se o tomu hoće li ''ljuti rival'' ukazati tu čast svom ''najdražem neprijatelju'', a sve je nedoumice otklonio Guillermo Amor, direktor Institucionalnih odnosa u Barceloni.

"U ovome klubu počast se na taj način obično odaje kad participiramo u Lili prvaka ili LaLigi... a ovo nije takav slučaj", kazao je Amor.

Ove njegove riječi na Bernabeu će se svakako protumačiti kao Amorova strijela, ali više kao ona s otrovnim vrškom.

Portal Maca podsjeća na jedan takav događaj iz 2008. godine, kada su igrači Barce priredili počasni špalir za Madriđane koji su tada osvojili domaće prvenstvo.

Real dočekuje Katalonce sa zaostatkom od 11 bodova, uz utakmicu manje, pri čemu nogometni analitičari već zaključuju da je ove sezone LaLiga za kraljevski klub izgubljena, a pobijedi li ih Barcelona u subotu, onda o tome više gotovo da i nema diskusije.
Ovo je inače treće najviša razlika u bodovima između Barce i Reala uoči el Clasica u povijesti. Najviše bodova na tabeli u povijesti Katalonci su Madriđanima bježali pred jedan ovakav susret uz sezoni 2013/14, a tada je momčad u bijelim dresovima koju je vodio Jose Mourinho zaostajala čitavih 16 bodova. Drugu najveću razliku Blaugrana je napravila u vrijeme Johana Cruyffa davne 1991. godine, kad je zaostatak kraljevskog kluba iznosio 13 bodova uoči el Clasica.

Inače, sinoć je Barcelona s uvjerljivih 4:0 pobijedila Deportivo, uz jedan nepriznat zgoditak, nekoliko pogođenih vratnica, kao i 3-4 gotovo pa magične obrane vratara Rubena, računajući i zaustavljanje udarca Messija s bijele točke.

Po dva puta su za Barcu pogađali Luis Suarez i Paulinho.

Kopirati
Drag cursor here to close