Primera

Barcelona suverena u Granadi; Real proklizao u Pamploni

Barcelona je očito uhvatila ritam i upisala treću pobjedu u nizu u Primeri. Real je pak kod Osasune još jednom pokazao kako nema dovoljno maštovite napadače na klizavom terenu odigrao 0:0.
Sport / Nogomet | 09. 01. 2021. u 23:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je očito uhvatila ritam i upisala treću pobjedu u nizu u Primeri. Real je pak kod Osasune još jednom pokazao kako nema dovoljno maštovite napadače na klizavom terenu odigrao 0:0.

U 18. kolu La Lige Barcelona je s uvjerljivih 4:0 slavili na gostovanju u Granadi.

Poveli su 12. minuti preko Griezmanna, da bi onda na scenu stupio Messi, koji prvo pogađau 35. na asistenciju Griezmanna, a onda i u 42., majstorski iz slobodnog udarca.

Gol za 4:0 u 63. minuti bila je umjetnička minijatura Griezmanna koji lijepo prima loptu pa pogađa u stilu vrsnog strijelca.

U 78. minuti domaćin je ostao s igračem manje jer je crveni karton dobio prilično indisponirani Vallejo, koji tek što je ušao u igru.

Real Madrid je i na drugom gostovanju zaredom osvojio samo bod.

Osasuna i Kraljevski klub su u 18. kolu Primere odigrali 0:0 u Pamploni.

Real je imao dominaciju, čak 71 posto loptu u nogama, no put do mreže domaćina nisu pronašli.

Luka Modrić za goste je igrao do 75. minute, dok je Ante Budimir priliku kod Osasune dobio od 78. minute. Nijedan od Hrvata nije se posebno istaknuo, s tim da se još jedno pokazalo kako Modrića ne treba vaditi iz igre, jer nakon toga Real posebno ne zna što bi s loptom.

Treba istaknuti da se igralo po snijegu koji nije prestajao padati, ali nije bio takvog intenziteta da se ne može igrati. Vjerojatno je za španjolske klubove ovo više slično svjetskom kupu u skijanju nego nogometu, ali realno - u mnogim se europskim ligama igra i u puno lošijim zimskim uvjetima. 

Sevilla je ranije u subotu na domaćem terenu svladala Real Sociedad sa 3:2, a junak susreta bio je marokanski napadač Youssef En-Nesyri, koji je postigao sva tri pogotka za domaćine (4, 7, 46).

Real Sociedad je do prvog pogotka došao zahvaljujući autogolu Sevillinog braniča Diega Carlosa (5), a drugi gol za goste postigao je Alexander Isak (14).

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić igrao je do 85. minute za Sevillu.

Susret između Atletico Madrida i Athletica Bilbao odgođen je zbog snježnog nevremena u glavnom gradu Španjolske.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close