Baskima Superkup

Barcelona propustila priliku za prvi trofej sezone, crveni karton Messiju

Barcelona je u Sevilli, kasno navečer u nedjelju, poražena nakon produžetaka u finalu Superkupa Španjolske. Athletic Bilbao slavio je s 3:2 (2:2) nakon 120 minuta igre.
Sport / Nogomet | 18. 01. 2021. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pobjede nad Real Madridom u polufinalu, Athletic Bilbao je u nedjelju u finalu pobijedio još jednog velikog favorita.

Bila je ova utakmica dobra prilika da Barcelona i Ronald Koeman osvoje prvi trofej i da donekle poprave utisak nakon lošeg početka sezone, ali baskijski klub je nakon velike borbe u produžecima slavio s 3:2.

Dugo je mirisalo na to da će Antoine Griezmann biti junak večeri, pošto je postigao oba gola za Katalonce. Prvi u 40. minuti za 1:0, a potom i u 77. minuti za 2:1.

Athletic Bilbao je dva puta poravnao rezultat, a pogotke su postigli Oscar de Marcos u 42. minuti, a onda je u završnici rezervista Villalibre (90.) spasio Athletic i odveo meč u produžetke.

Athleticu je također poništen jedan pogodak zbog zaleđa i nakon pregledavanja snimke.

Nakon što se otišlo u produžetke od dva puta po 15 minuta,  u 94. minuti Inaki Williams zabio je istinski eurogol koji je na kraju donio Athleticu slavlje i prvi trofej u sezoni.

Frustrirani Lionel Messi je u završnici produžetaka dobio izravni crveni karton zbog udaranja protivnika. Argentincu je ovo treći crveni karton u karijeri, ali prvi u dresu Barcelone.

Miralem Pjanić je u igru ušao u 88. minuti, ali nije dobio priliku podići prvi trofej u Barcleoni.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close