Španjolski Superkup

Barcelona preko Seville do prvog trofeja sezone

Prvi put u karijeri Messi je kao kapetan podigao trofej i time s njih ukupno 33 do sada postao najtrofejniji igrač Barcelone u povijesti. Iza njega je ostao legendarni Andres Iniesta s 32.
Sport / Nogomet | 13. 08. 2018. u 07:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katalonski velikan Barcelona je nakon Primere i Kupa kralja protekle sezone u nedjelju osvojila i španjolski Superkup. Katalonci su preokretom srušili Sevillu 2:1 u marokanskom Tangeru i rekordni 13. put u povijesti osvojili vrijedan trofej.

Sevilla je pritiskala i vrlo rano šokirala Barcu, već u 9. minuti. Kolumbijac Luis Muriel je nakon kontranapada prošao i asistirao za Sarabiju na lijevoj strani, a on poslao loptu u suprotni kut za veliko vodstvo Seville Andalužana. Sudac Del Cerro najprije je poništio gol, ali je uz pomoć VAR-a ipak potvrdio pogodak Seville jer Sarabia nije bio u zaleđu.

Barca je potom više napadala, imala posjed lopte i do 75 posto, a najopasnija je bila s lijeve strane gdje obrana Seville nije imala rješenja za Ousmana Dembelea, koji će kasnije postati heroj preokreta. Međutim, u prvom poluvremenu sjajni češki vratar Tomaš Vaclik zaustavljao je udarce Lionela Messija, Luisa Suareza.

Odolijevao je Vaclik sve do 42. minute kada je izjednačio Gerard Pique. Messi je izveo slobodni udarac s 20 metara i pogodio lijevu vratnicu, a lopta se odbila do braniča koji je u padu uspio zabiti za 1:1.

U drugome dijelu obje ekipe imale su po nekoliko prilika. Fran Vasquez je u 61. minuti pogodio glavom gredu nakon kornera, a Vaclik na drugoj strani čudesno branio pokušaje Suareza i Messija u 78. minuti.

Međutim, samo minutu kasnije dogodio se jedan od dva odlučujuća trenutka utakmice. Dembele je uputio udarac s desne strane, s ruba šesnaesterca, i od prečke pogodio za vodstvo Barcelone. Bio je to pravi projektil francuskog ofenzivca za 2:1 i već viđeni trofej.

I kada se Barca spremala za slavlje u 89. minuti njenog bivšeg igrača Aleixa Vidala srušio je Marc-Andre ter Stegen u šesnaestercu, a sudac pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Wissam Ben Yedder i želio zabiti za produžetke na svoj 28. rođendan, ali je ispao tragičar. Ter Stegen je pročitao njegovu namjeru, bacio se u desnu stranu i uhvatio loptu, čime je uz Dembelea odnio titulu igrača utakmice i donio novi trofej na Nou Campu.

Prvi put u karijeri Messi je kao kapetan podigao trofej i time s njih ukupno 33 do sada postao najtrofejniji igrač Barcelone u povijesti. Iza njega je ostao legendarni Andres Iniesta s 32.

Ivan Rakitić igrao je od 46. minute, kada je zamijenio Rafinhu, a sinoć je s Barcom osvojio svoj 12. trofej.

Kopirati
Drag cursor here to close