Primera

Barcelona pregazila Real Sociedad; Atleticu minimalna pobjeda

Luis Suárez je postigao svoj 19. ligaški gol ove sezone u 54. minuti i doveo Atlético u vodstvo, što je, uz ogromnu sreću i umijeće vratara Oblaka, ostao i konačni rezultat. Barcelona je pak s visokih 6:1 kao gost svladala Real Sociedad.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2021. u 22:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 28. kolu Primere Atlético Madrid pobijedio je Alaves 1:0 i zadržao postojeći bodovni razmak ispred Real Madrida i Barcelone, koji su također ubilježili pobjede u ovom kolu.

U prvom poluvremenu utakmice na Wandi Metropolitano viđen je samo jedan udarac u okvir gola.

U nastavku, Luis Suárez je postigao svoj 19. ligaški gol ove sezone u 54. minuti i doveo Atlético u vodstvo. Suárez je u mrežu pospremio centaršut Kierana Trippiera i činilo se da bi to trebalo biti dovoljno. Na koncu je i bilo, ali tek nakon drame u 85. minuti.

Na asistenciju VAR-a Alavesu je dosuđen penal u samoj završnici utakmice, izveo ga je Joselu, a njegov udarac obranio je Jan Oblak.

Bio je to prvi penal koji je Oblak obranio u gotovo tri godine, odnosno od svibnja 2018. godine i utakmice s Getafeom.

Inače, svojoj karijeri Oblak je obranio 16 od 50 penala.

Villarreal, Dinamov protivnik u Europskoj ligi pobjedom je zaključio svoj posao u ovom kolu Primere.

Kao domaćin, Žuta podmornica je nadigrala Cadiz 2:1. Moreno je u 5. minuti bio strijelac iz kaznenog udarac, da bi u 67. asistirao Bacci za ugodnih 2:0, no Alex je u 69. zabio za konačnih 2:1 i time unio nemir u redove domaćina koji je ipak na Madrigalu uspio sačuvati prednost i uzeti tri boda.

Istim je rezultatom Valencia nadigrala još jednog španjolskog predstavnika u četvrtfinalu Europske lige, Granadu.

Poveli su domaćini na svojoj Mestalli preko Wassa u 4. minuti, a vodstvo je poduplao Blanco u 66. Soldado je pogotkom u 90. minuti uspio ponešto ublažiti poraz.

Getafe je remizirao protiv Elchea na svom terenu (1:1), a strijelci su bili Pere Milla (20) za vodstvo gostiju, a Enes Ünal (60) za domaće.

Barcelona je u nedjelju večer u gostima deklasirala ekipu Real Sociedada sa 6:1. Vjerojatno su Katalonci odigrali i svoju najbolju utakmicu u sezoni.

Gosti su do prednosti stigli u 37. minuti kada je Alba uposlio Dembelea čiji udarac brani domaći vratar Remiro, ali odbijenu loptu u mrežu šalje Griezmann za 1:0. Ovdje treba podsjetiti da je Griezmann svoju karijeru započeo u klubu iz San Sebastijana i da se u strijelce protiv bivšeg kluba upisao na svoj 30. rođendan.

Samo šest minuta kasnije Barcelona je udvostručila prednost. Messi je odlično asistirao za Desta koji matira Remira za 2:0 i postiže svoj prvi pogodak u La Ligi.

Barcelona je posebno blistala u drugom poluvremenu. Katalonci su već u 53. minuti došli do novog gola, a u centru pažnje ponovo je bio Dest koji pogađa za 3:0, nakon akcije još jednog slavljenika, Jordija Albe (rođen 21. ožujka 1989.).

Četiri minute kasnije je upisao odličnu asistenciju, a Lionel Messi pogađa mrežu Sociedada za 0:4 i tako na najbolji način uspijeva okruniti rekord jer je sa 768 utakmica postao igrač s najviše nastupa u dresu Barcelone.

U 71. minuti je "pukla petarda". Loptu je na nekih 40 metara od gola uzeo Dembele koji je potom odličnim prodorom došao do gola domaćih, a onda je sjajno pogodio za 5:0 u korist katalonskog velikana.

Sociedad je šest minuta kasnije uspio ublažiti ovaj poraz kada je na 1:5 smanjio Barrenetxea. Ipak, posljednju riječ imala je Barcelona jer su u 89. minuti ponovo oduševili svojom akcijom, a gol za konačnih 1:6 zabio je Messi.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić ni večeras nije dobio povjerenje Ronalda Koemana.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close