Transfer

Barcelona ponudila 75 milijuna eura za Olma, Real doveo Camavingu

"Barcelona ga je htjela dovesti zadnji dan prijelaznog roka, ali bilo je nemoguće zadnji dan to napraviti iz puno razloga", rekao je Olmov zastupnik Andy Bara za Hinu.
Sport / Nogomet | 31. 08. 2021. u 20:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je u utorak ponudila 75 milijuna eura njemačkom Leipzigu za Danija Olma pa s njime postigla sporazum o petogodišnjem ugovoru, pišu novine Mundo Deportivo pozivajući se na neimenovane izvore iz Barcelone, dok je Real Madrid objavio da je iz Rennesa doveo 18-godišnjeg veznjaka Eduarda Camavingu.

Mundo Deportivo, novine sa sjedištem u Barceloni, navode da je jutros Barcelonina uprava poslala ponudu od 58 milijuna eura u gotovini, a ostatak bi bio isplaćen naknadno kroz razne bonuse.

"Veliki problem za ovaj transfer je ispunjavanje Financijskog fair-playa na kojem inzistira La Liga", navodi Mundo Deportivo.

"Barcelona ga je htjela dovesti zadnji dan prijelaznog roka, ali bilo je nemoguće zadnji dan to napraviti iz puno razloga", rekao je Olmov zastupnik Andy Bara za Hinu.

"Leipzig jednostavno to ne želi. Probali smo napraviti sve što je u našoj moći", dodao je, prenosi Hina.

"Alternativa je posudba Olma iz Leipziga s opcijom obvezne kupnje na kraju sezone, ali Lepzigu to ne odgovara jer želi u gotovini 75 milijuna eura bez bonusa. Zbog toga u Barci smatraju ovaj transfer teško ostvarivim jer ne raspolažu s tolikom količinom novca", piše Mundo Deportivo.

Barcelonin vječiti i najveći konkurent u Španjolskoj u utorak je realizirao transfer Eduarda Camavinge, s kojim je potpisao ugovor do 30. lipnja 2027. godine.

Vrijednost transfera nije objavljena, a novine Marca izvijestile su kako je za njega plaćen 31 milijun eura te će u budućnosti biti isplaćeno dodatnih devet milijuna ovisno u uspjesima i broju nastupa.

Camavinga bi jednog dana trebao na sredini terena zamijeniti 35-godišnjeg hrvatskog kapetana Luku Modrića čiji ugovor istječe 30. lipnja 2022. godine. Rennes je, pak, prije pet dana doveo u svoje redove 23-godišnjeg hrvatskog veznjaka Lovru Majera iz zagrebačkog Dinama.

Camavinga, o čijem se dolasku nagađalo tijekom posljednje dvije godine, drugo je pojačanje "Kraljevskog kluba" nakon dolaska stopera Davida Alabe, koji je iz Bayerna stigao bez odštete.

Kopirati
Drag cursor here to close