"Som la gent blaugrana"

Barcelona po broju putnika na Svjetsko prvenstvo ispred Reala

Statistika bilježi kako je od prvog svjetskog prvenstva (Urugvaj 1930.) pa do danas 115 igrača Barcelone nastupilo na svjetskim nogometnim smotrama.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2017. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se završi aktualna nogometna sezona u nacionalnim ligama, slijedi nam, kao što je općepoznato, Svjetsko prvenstvo u Rusiji, kao najveća nogometna smotra u svijetu.

Bude li sve po planu izbornika reprezentacija koje su se plasirale za SP 2018., najmanje 15 prvotimaca Barcelone nastupit će u Rusiji. Prođe li i Hrvatska večeras, bit će ih najmanje 16. Dakako, sve pod uvjetom da se nitko ne ozlijedi i na taj način bude spriječen.

Ovo je dosad najveće postignuće katalonskog kluba u povijesti po pitanju broja igrača iz njezinih redova koji će zaigrati na jednom svjetskom prvenstvu.

Može se kazati kako su putnici na SP iz Barcelone: Messi, Mascherano, Paulinho, Luis Suarez, Pique, Busquets, Jordi Alba, Iniesta, Ter Stegen, Umtiti, Digne, Dembele, Vermaelen, Semedo, Andre Gomes i vjerojatno Rakitić.

Statistika bilježi kako je od prvog svjetskog prvenstva (Urugvaj 1930.) pa do danas 115 igrača Barcelone nastupilo na svjetskim nogometnim smotrama.

Od ranije održanih prvenstava, najviše su igrača imali 2010. u Južnoj Africi, gdje je nastupilo 14 njezinih prvotimaca, od čega polovica u nacionalnoj vrsti Španjolske.

Što se tiče najvećega rivala, madridskog Reala, uoči uzvratne utakmice između Grčke i Hrvatske njegovih je 12 igrača sigrunih putnika na SP 2018.

Od Španjolaca tu su Ramos, Isco, Asensio, Carvajal i Nacho, potom Brazilci Marcelo i Casemiro, Cristiano Ronaldo (Portugal), potom Nijemac Toni Kroos, Raphael Varane (Francuska), Keylor Navas za Kostariku i Marokanac Achraf Hakimi. Dakle, prođe li Hrvatska, ne treba sumnjati da će se i Luka Modrić i Mateo Kovačić (obojica igrači Reala) naći među 23 putnika u redovima Vatrenih.

 

Kopirati
Drag cursor here to close