Copa del rey

Barcelona ''petardom'' pregazila Sevillu za 30. naslov u Kupu kralja

Golove su za Barcelonu postigli Luis Suarez (14, 40), Leo Messi (40), Andres Iniesta (52) i Coutinho (69, 11-m).
Sport / Nogomet | 22. 04. 2018. u 09:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone pobjednici su španjolskog Kupa Kralja nakon što su u finalnom dvoboju odigranom na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu pobijedili Sevillu 5:0.

Golove su za Barcelonu postigli Luis Suarez (14, 40), Leo Messi (40), Andres Iniesta (52) i Coutinho (69, 11-m).

Barceloni je to rekordni 30. naslov u Kupu, dok je Sevilla ostala na pet trofeja, a zadnji su osvojili prije pet godina.

Bila je ovo jedna od zadnjih utakmica kapetana Inieste u dresu Barcelone, koji bi nakon ove sezone trebao otići u Kinu. Kapetanu Blaugrane je ovo 31. trofej s klubom.

Video: Andres Iniesta protiv Seville u finalu Kupa kralja

Pred ovo finale govorilo se i o sudbini trenera Ernesto Valverdea, čiji je posao odjednom došao u pitanje nakon ispadanja u Ligi prvaka od Rome, ali s dva osvojena trofeja (prvenstvo i kup) u svojoj prvoj karijeri, ovaj nogometni stručnjak zasigurno je ispunio kriterije za ostanak na klupi i u narednih 12 mjeseci.

Sevilla, koja je imala sjajnu sezonu u Ligi prvaka, sinoć nije niti jednoga trenutka pokazala kako se može nositi s Barcelonom. Njihova sredina terena jednostavno je grcala u kombinaciji bure i mirnoće koje su stvarali Iniesta, Rakitić, Busquets i Messi.

Messi je protiv Seville postigao svoj 48. zgoditak u Kupu kralja, a u tom je natjecanju do sada trijumfirao pet puta. Barceloni će ovo biti osma dvostruka kruna u Španjolskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close