Hrvat nije valuta za razmjenu

Barcelona nije ponudila Rakitića PSG-u

Niti Rakitić želi otići ondje, niti ga Barcelona namjerava poslati.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2019. u 07:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona nije ponudila Ivana Rakitića francuskom prvaku PSG-u, niti je PSG tražio hrvatskog reprezentativca, izvijestile su novine Mundo Deportivo u utorak navečer pozvavši se na neimenovane izvore.

Upućeni izvori su, međutim, rekli kako Hrvat nije valuta za razmjenu. Niti Rakitić želi otići ondje, niti ga Barcelona namjerava poslati. Niti je PSG poslao ikakvu ponudu za njega“, piše Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni.

Te novine navode kako su Philipe Coutinho i Nélson Semedo mogući dio paketa u zamjenu za Neymara.

Rakitićev zastupnik Arturo Canales u utorak navečer nije odgovorio na upit. Barcelona i PSG također nisu odgovorili.

Vezni igrač ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2021. godine, a prije tri tjedna je poručio kako ne namjerava nigdje ići nego ostati i boriti se za mjesto u momčadi. Od kada je 2014. došao u Barcelonu standardni je član udarne postave.

Rakitić je tijekom priprema za sezonu zabio dva gola, u porazu 1-2 od Chelsea te u pobjedi od 2-1 nad Napolijem. Španjolski mediji hvale njegov učinak tijekom priprema u Japanu i SAD-u.

''Bio je jedan od najistaknutijih igrača Barcelone tijekom priprema. Zabio je golove te je bio uspješan u igri. Jednostavno, to je bio Rakitić. Bit će ga teško maknuti iz početne jedanaestorice“, ocjena je novina Marca.

''Nastavlja biti jedan od najinteligentnijih igrača na terenu. Zna kada stati, ubrzati, presjeći protivnički napad te održava zabijanje golova. Jako je važan za budućnost Barce“, navele su novine AS.

Trener Ernesto Valverde rekao je prošli tjedan na konferenciji za medije da računa na njega, ali da ne može sa sigurnošću reći hoće li ostati u klubu. Tržište se zatvara 2. rujna.

Rakitić je u utorak trenirao sa suigračima pripremajući se za početak španjolskog prvenstva.

Barcelona na otvaranju u petak gostuje kod Athletic Bilbaa.

Ove sezone će nastojati obraniti naslov prvaka osvojen lani, a također će pokušati osvojiti Ligu prvaka, čiji je pehar zadnji put podigla 2015. godine. Rakitić je tada u finalu protiv Juventusa bio zabio vodeći gol u pobjedi od 3-1, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close