Odbačena mogućnost

Barcelona neće biti prvak ako se do ljeta ne odigra prvenstvo

Javier Tebas, predsjednik La Lige koja organizira prvenstvo, u ponedjeljak je rekao kako je uvjeren da će prvenstvo završiti odigravanjem svih utakmica unatoč sadašnjoj situaciji.
Sport / Nogomet | 17. 03. 2020. u 21:42

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales odbacio je u utorak mogućnost da zbog eventualnog prekida prvenstva Barcelona postane prvak jer trenutno zauzima vodeću poziciju.

Barcelona ima 58 bodova, a Real Madrid dva manje. Prvenstvo je zaustavljeno prošli četvrtak 11 kola prije kraja. S obzirom da nastavak nije izgledan za dva tjedna, kao što je prvotno zamišljeno, pojavila se ideja da se Barcelonu proglasi prvakom i tako zaključi ova sezona.

''Prvi scenarij je da prvensvto bude odigrano do 30. lipnja, na bilo koji način. Ja to u ovom trenutku ne mogu garantirati. Ja sada ne mogu ništa garantirati. Priča se, da ako ne bude odigrano do tog, da će zvaršiti postojećim stanjem na tablici“, rekao je Rubiales na konferenciji za medije u Madridu.

''No to bi bila strašna nepravda. Sadašnje stanje na tablici neće presuditi o tome tko će biti prvak“, dodao je.

Rubiales je rekao da će prvenstvo biti produženo nakon 30. lipnja ako se do tada ne završi.

''Budemo li nakon toga morali iduće prvenstvo početi kasnije, ili u drugom formatu, to ćemo učiniti budu li se svi klubovi složili. To je formula koju smo pronašli“, zaključio je.

Javier Tebas, predsjednik La Lige koja organizira prvenstvo, u ponedjeljak je rekao kako je uvjeren da će prvenstvo završiti odigravanjem svih utakmica unatoč sadašnjoj situaciji.

Španjolska vlada je u nedjelju uvela izvranredno stanje na 15 dana, no u ponedjeljak je poručila da će ono vjerojatno biti produženo jer se u tom roku ne može zaustaviti širenje koronavirusa. Izvanredno stanje uključuje zatvaranje svih stadiona i objekata za razonodu.

Španjolska je nakon Italije zemlja s najviše zaraženih u Europi.

U Španjolskoj je u utorak broj novooboljelih od koronavirusa skočio za 2.557, čime je ukupan broj dosegnuo 11.748. Broj preminulih je porastao s 309 na 533 pa je utorak bio nasmrtonosniji dan od kada je 3.ožujka umro prvi pacijent.

Kopirati
Drag cursor here to close